Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ZACARIA reorganizeaza portofoliul industrial si investeste in proiecte rezidentiale
ZACARIA reorganizeaza portofoliul industrial si investeste in proiecte rezidentiale
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 17 Sep 2021 09:52
Compania Zacaria, cu sediul principal in Sibiu, a vandut o parte din portofoliul de parcuri industriale catre CTP. Capitalul obtinut permite companiei sibiene sa sustina o crestere organica centrata pe dezvoltarea de parcuri industriale, centre comerciale si proiecte rezidentiale.
„Dorim in primul rand sa multumim clientilor, care ne-au fost aproape si cu care am reusit sa dezvoltam o relatie de parteneriat si prietenie, si sa le uram succes in demersurile lor viitoare. In ceea ce priveste planurile noastre imediate, vom continua dezvoltarea de noi parcuri industriale, in prima faza in Sibiu si Pitesti si, mai mult, vom accelera constructia ansamblurilor rezidentiale, avand deja cateva terenuri pregatite. In acelasi timp, infuzia de capital va fi directionata si catre noi linii de business pe care dorim sa le deschidem in Romania, indeosebi in sectorul de retail”, a declarat Jonathan Scifo Diamantino, CEO Zacaria.
Tranzactia record a anului, intermediata de Avison Young prin David Canta, a vizat patru parcuri industriale din Sibiu, Craiova, Oradea si Arad, cu un grad de ocupare de 100%. Zacaria a beneficiat si de sprijinul unei echipe experimentate de avocati ai Tuca Zbarcea & Asociatii, coordonate de avocatii asociati Razvan Gheorghiu-Testa si Dragos Apostol.
Investitii imediate in proiecte rezidentiale
„Un capitol s-a inchis pentru Zacaria, insa un altul mai incitant abia incepe. In ultimele luni am lucrat intens pentru a putea demara cat mai rapid trei proiecte rezidentiale, in Sibiu, Craiova si Bucuresti. Eforturile au dat rezultate si suntem incantati ca putem incepe lucrarile in perioada imediat urmatoare, astfel ca vom scoate pe piata aproximativ 550 de apartamente la standardul de calitate demonstrat deja prin proiectele anterioare”, a declarat Jonathan Scifo Diamantino, CEO Zacaria.
In continuare, Zacaria va demara in luna octombrie a acestui an un proiect rezidential in Sibiu ce totalizeaza 3 blocuri si 121 de apartamente. Situat in imediata vecinatate a viitorului spital judetean, cartierul privat Valletta Park va dispune de apartamente cu 2, 3 si 4 camere cu suprafete generoase. Vanzarile vor incepe in aceeasi luna, existand deja un interes ridicat din partea cumparatorilor.
Pentru finalul anului 2021, Zacaria a programat debutul unui alt proiect major situat in centrul Craiovei. Valletta Towers insumeaza 191 de apartamente dispuse in 4 blocuri. Cu parcare subterana pe doua niveluri si acces direct intr-un viitor boutique mall, planificat pentru faza a doua a proiectului, ansamblul va fi un reper in materie de proiecte rezidentiale de lux, intr-un oras aflat in continua dezvoltare.
Totodata, in prima jumatate a anului 2022, compania intentioneaza sa demareze si faza a doua a proiectului situat in Pipera, American Village. Vanzarea vilelor din cartierul bucurestean a ajuns aproape de final, astfel ca dezvoltatorul pregateste lansarea pe piata a 234 de apartamente de 2, 3 si 4 camere.
Diversificarea portofoliului spre segmentul de retail
Dupa succesul reconvertirii unui parc industrial in centru de shopping in zona de Vest a Sibiului, unde Zacaria a reusit sa asigure prezenta unor retaileri de top din segmentul home&deco, precum Jysk, Casa Rusu sau Naturlich, compania a hotarat sa dezvolte un nou proiect de tip strip mall, in centrul orasului Cisnadie.
Securizand deja Lidl ca ancora de food, dezvoltatorul intentioneaza sa construiasca doua cladiri cu o suprafata inchiriabila de aproape 9.000 mp. Cisnadie Retail Park va reprezenta primul proiect de acest tip din oras. “Locatia ultra-centrala si accesul facil sunt doua atuuri extrem de importante pentru chiriasi, si avem deja discutii cu nume importante din segmentul de retail. Ne dorim ca acest proiect sa devina principalul centru de shopping si de relaxare pentru populatia din Cisnadie si nu numai, iar conceptul deja creat tine cont de regenerarea urbana a zonei”, a declarat Marius Moga, director de vanzari si marketing al Zacaria.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
rigips
Ubitech
ness project
viarom
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
EDIT-Structural
Acvatot 2019
leviatan
MAKITA
noark
siniat
CDS
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander