Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - CLUJ: S-a incheiat prima etapa de proiectare a Spitalului Pediatric Monobloc
CLUJ: S-a incheiat prima etapa de proiectare a Spitalului Pediatric Monobloc
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 22 Sep 2021 10:43
Consiliul Judetean Cluj a primit anteproiectul/proiectul preliminar, prima faza din cadrul procesului de proiectare a viitorului Spital Pediatric Monobloc. Au fost, astfel, inaintate forului administrativ judetean rezolvarile arhitecturale propuse precum compartimentarea interioara, planurile nivelurilor, cotele generale ale constructiei, etc.
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: „Lucrurile evolueaza rapid si se indreapta in directia dorita in ceea ce priveste proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj. Vom face tot ceea ce tine de noi pentru ca acest obiectiv medical ultramodern de importanta vitala pentru Cluj si pentru intreaga Transilvanie sa fie realizat intr-un timp cat mai scurt, in conformitate cu exigentele din domeniu si cu necesitatile micilor pacienti”.
Primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate in domeniul pediatriei va avea un regim de inaltime S+P+5E. Baza, formata din parter si etajul 1, va cuprinde zona clinica, ambulatoriul si zona tehnica (bucatarie, farmacie, etc.), etajul 2 urmand sa fie destinat etajului tehnic precum si gradinii suspendate dedicate pacientilor si insotitorilor. Sectiile spitalicesti vor fi organizate la etajele 3-5 si vor permite, prin configuratia lor, o reorganizare interioara in functie de necesitati. De asemenea, in zona clinica vor fi localizate Blocul Operator si Anestezia si Terapia Intensiva. Subsolul va fi destinat parcarilor, atat pentru vizitatori, cat si pentru personalul spitalului, cu accesuri separate. Totodata, Spitalul Pediatric Monobloc va dispune inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.
Reamintim faptul ca, in urma concursului international de solutii organizat de Consiliul Judetean in acest scop, proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj a fost atribuita firmei de arhitectura spaniole PLANHO CONSULTORES. S.L.P., PROFESSIONAL LIMITED COMPANY, in asociere cu 4B CONSULTANTA ARHITECTURA S.R.L. Unitatea cu profil regional, care va fi si un model de buna practica in domeniul infrastructurii medicale mari, va avea nu mai putin de 510 paturi pentru spitalizare continua, la care se vor adauga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi si, respectiv, 65 de paturi pentru insotitori.
 
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ness project
CDS
ERBASU CONSTRUCT
siniat
strabag nivel 1
concelex
Ubitech
rigips
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Acvatot 2019
leviatan
viarom
theda mar
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander