Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GRAPHEIN International preia divizia de business Autodesk de la Dendrio Solutions
GRAPHEIN International preia divizia de business Autodesk de la Dendrio Solutions
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 04 Oct 2021 09:40
Dendrio Solutions, integrator IT&C, care face parte din Bittnet Group, anunta vanzarea diviziei sale de business Autodesk catre Graphein, o companie antreprenoriala romaneasca specializata in proiecte de topografie inginereasca, pentru 2,2 milioane de lei. Tranzactia prevede transferul catre Graphein a tuturor activitatilor legate de relatia cu vanzatorul american de tehnologie Autodesk, a contractelor in curs cu clientii, a certificarilor relevante, inclusiv a statutului Autodesk de Gold Partner, precum si a transferul de cunostinte.
„Suntem incantati de finalizarea tranzactiei cu Graphein si le multumim lui Eugen Ursu si Andrei Sueran pentru incredere. Suntem convinsi ca clientii Autodesk ai Dendrio vor fi pe maini bune de acum inainte. De la achizitionarea Gecad in 2017, care a servit drept fundatie pentru ceea ce Dendrio reprezinta astazi, am avut o viziune clara pentru divizia noastra de IT&C. Obiectivul a fost intotdeauna sa dezvoltam liniile de business cloud si securitate, pe care le-am considerat activitati de baza, in timp ce divizia Autodesk a fost mereu secundara deoarece nu am avut niciodata specializare in inginerie si constructii. Ne bucuram, asadar, ca Graphein va prelua activitatea Autodesk, oferindu-le clientilor nostri mai multe solutii complementare de care vor putea beneficia pe termen lung. Pe de alta parte, pentru actionarii nostri, aceasta tranzactie marcheaza o rentabilitate semnificativa a investitiei, avand in vedere ca, in 2017, Bittnet a platit 2,2 milioane de lei pentru Gecad, iar patru ani mai tarziu, vindem o divizie secundara pentru aceeasi suma”, a declarat Cristian Herghelegiu, CEO al Dendrio Solutions.
Valoarea tranzactiei dintre Graphein si Dendrio se ridica la 2,2 milioane de lei, suma care va fi platita catre Dendrio in numerar in patru transe intre 2021 si 2023. Capitalul obtinut in urma acestei tranzactii va fi reinvestit in dezvoltarea liniilor strategice de business ale Dendrio - cloud si securitate si in potentiale viitoare tranzactii de M&A in aceste domenii.
Astfel, Graphein, un business de topografie si scanare 3D pentru proiecte de cladiri si infrastructura publica, se dezvolta prin investitii si achizitii ca strategie de crestere in domeniul constructiilor, cu scopul de a deveni cel mai puternic integrator de servicii si produse pentru digitalizarea spatiului construit din Romania.
“Obiectivul principal al extinderii prin fuziuni si achizitii este sa devenim un integrator de servicii si produse care sa faciliteze digitalizarea constructiilor din Romania. Mai departe, urmarim sa achizitionam companii din domeniul Proptech care reusesc sa inoveze in modul in care oamenii inchiriaza, cumpara, vand sau gestioneaza o proprietate. De asemenea, ne vom dezvolta reteaua de francize si intentionam sa atragem o finantare pentru dezvoltare nationala, internationalizare si pentru consolidarea echipei noastre”, a declarat Eugen Ursu, CEO si co-fondator al Graphein.
Autodesk, Inc. este o companie multinationala americana de software care realizeaza produse si servicii software in domenii precum, arhitectura, inginerie, constructii, productie, mass-media, educatie si divertisment. Produsul principal al Autodesk utilizat in Romania este AutoCAD, o aplicatie software comerciala de proiectare si redactare asistata de calculator. Dendrio a fost partenerul autorizat al Autodesk in Romania, detinand statutul de Gold Partner. In 2020, cifra de afaceri generata de divizia Autodesk s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de lei, din totalul de 87 milioane de lei venituri generate de Dendrio la nivel individual.
Graphein este o companie antreprenoriala romaneasca fondata in 2014 de Eugen Ursu si Andrei Sueran. Compania este specializata in proiecte de topografie inginereasca, asistenta topografica pentru infrastructura, cadastru si intabulare, scanare 3D, masuratori BOMA si urmarirea comportamentului cladirilor in timp.
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
concelex
leviatan
ness project
rigips
Acvatot 2019
siniat
theda mar
Ubitech
EDIT-Structural
CDS
quadratum
noark
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander