Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home
OPUS Land creste investitiile in dezvoltarea Cosmopolis la 29 milioane euro in 2021 Imprimare Email
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 05 Oct 2021 11:23
In primele noua luni din 2021 au fost vandute 425 de locuinte (contracte noi) in cadrul Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidential din zona de nord a Bucurestiului. Aditional acestora au fost incheiate alte cateva sute de contracte aferente locuintelor predate deja in acest an. Comparativ, vanzarile in cadrul Cosmopolis s-au ridicat la 488 de unitati locative in 2020.
Astfel, Opus Land, dezvoltatorul Cosmopolis, a inregistrat o cifra de afaceri de 29,5 milioane de euro in primele noua luni din acest an, comparativ cu rezultatul de 30,6 milioane de euro inregistrat pe tot parcursul anului 2020. Rezultatele bune inregistrate in acest an au fost determinate in principal de multitudinea de facilitati din cadrul proiectului si de existenta unor produse atractive pe segmentul caselor si vilelor.
”Pandemia a fost resimtita mult mai putin de locuitorii Cosmopolis, poate cel mai bun exemplu de proiect integrat de pe plan local. Complexul in sine ofera numeroase facilitati si optiuni de petrecere a timpului liber fara a fi nevoit sa il parasesti, de la plaja si zeci de piscine la restaurante, locuri de joaca si nenumarate optiuni de cumparaturi. Cererea pentru locuinte in proiecte integrate a crescut exploziv in toata aceasta perioada iar faptul ca avem si un produs atractiv pe segmentul de case cu gradina a contribuit la acest rezultat - cererea pentru case a crescut cu peste 70%, nu putem tine pasul cu cererea”, afirma Gabriel Voicu, vicepresedinte SVN Romania si project manager Cosmopolis din partea companiei. SVN Romania este consultantul imobiliar si agentul exclusiv al proiectului.
Investitiile totale derulate in acest an de Opus Land pentru dezvoltarea Cosmopolis se vor ridica la 29 de milioane de euro, cu o treime peste nivelul din 2020. Suma va fi directionata atat catre dezvoltarea de locuinte cat si catre extinderea infrastructurii generale a Cosmopolis. In acest an a fost deschis circulatiei al doilea drum de acces dinspre si inspre Tunari, in zona de nord a complexului. Proiectul a ajuns in prezent la peste 4.400 de locuinte finalizate si o comunitate care numara peste 12.000 de locuitori.
Printre facilitatile existente in acest moment in Cosmopolis se numara doua gradinite, doua parcuri, o plaja privata pe malul lacului din apropiere, peste 44 de piscine exterioare, numeroase restaurante si cafenele si o sala de fitness ultramoderna inaugurata in 2019.
In plus, in proiect se regasesc si un supermarket, o brutarie, spatii de servicii, magazine de produse traditionale, clinica veterinara si mai multe saloane de infrumusetare, in timp ce infrastructura rutiera a proiectului numara zeci de kilometri de drumuri si alei pietonale.
Preturile in cadrul proiectului pornesc de la 45.900 de euro + TVA pentru studiouri (45 de metri patrati construiti) si de la 109.900 de euro + TVA pentru vilele cu etaj (99 de metri patrati construiti).
Dezvoltarea proiectului este realizata conform unei viziuni pe termen lung atent planificata, fiind prevazuta sa continue pana cel putin in 2033, cand Cosmopolis va include peste 12.000 de locuinte si o comunitate de peste 30.000 de persoane, comparabila cu cea a unor orase precum Campina, Campulung Muscel sau Sighisoara.
Investitiile totale realizate in Cosmopolis pana in acest moment se ridica la peste 370 de milioane de euro, acesta fiind unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Romania, indiferent de segmentul pietei imobiliare.
SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucatori activi pe piata de consultanta imobiliara din Romania si liderul detasat al segmentului rezidential. Compania are si doua birouri regionale, in Brasov si Cluj - Napoca si este consultantul si agentul a peste 20 proiecte rezidentiale amplasate in Bucuresti, Brasov, Cluj - Napoca, Constanta, Sibiu si Oradea. SVN International Corp. are peste 200 de birouri in opt tari si regiuni, in care activeaza peste 1.600 de consultanti imobiliari si personal administrativ.
 
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
MAKITA
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
noark
strabag nivel 1
ness project
viarom
Acvatot 2019
EDIT-Structural
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex
leviatan
CDS
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander