Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home
AROBS Software Transilvania estimeaza venituri de 192 milioane lei, in acest an Imprimare Email
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 14 Oct 2021 13:18
AROBS Transilvania Software, companie romaneasca de IT, anunta intentia de listare pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Compania isi propune ca actiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul de tranzactionare AROBS, sa fie listate la BVB pana la sfarsitul anului. Inainte de listarea pe bursa, AROBS va realiza un plasament privat pentru actiuni cu intentia de a atrage aproximativ 75 milioane de lei prin majorarea capitalului social al companiei cu 13,62%. Plasamentul pentru noile actiuni ordinare ale AROBS va avea loc in aceasta luna si va fi intermediat de casa de brokeraj BRK Financial Group S.A.
„Am reusit sa combinam, sub o singura umbrela, partea de servicii de dezvoltare software, cu zona de creare de solutii software. Am inceput, inca din 2002, acest proces de dezvoltare a unor solutii unde detinem proprietatea intelectuala. Dezvoltarea de solutii si produse software este inradacinata in ADN-ul nostru. Suntem rezilienti si ne adaptam tehnologiilor si nevoilor din piata, cu un mod de operare axat pe dezvoltarea globala, construit de o echipa diversa, in sapte locatii din tara si sapte in afara tarii. Avem o mentalitate de start-up, combinata cu experienta de corporatie. Suntem europeni la origini, internationali prin cultura, iar activitatea noastra se afla intr-o continua expansiune. Listarea la bursa si derularea unor operatiuni corporative prin intermediul pietei de capital si cu sprijinul investitorilor reprezinta un nou vehicul de crestere a afacerii pentru anii ce urmeaza,” a declarat Voicu Oprean, fondator si CEO al AROBS.
AROBS Transilvania Software, fondata in anul 1998 de catre Voicu Oprean, este specializata in furnizarea de solutii software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, dar detine, de asemenea, mai multe solutii software care sunt deja impuse pe piata romaneasca si in Europa Centrala si de Sud-Est. Dezvoltarea de solutii personalizate pentru clienti este realizata prin folosirea de tehnologii pentru web, mobile, embedded si cloud de ultima generatie. Toate aceste servicii sunt folosite de companii globale din industrii precum automotive, turism & ospitalitate, IoT, industria farmaceutica, institutii bancare, intreprinderi majore din diverse domenii de activitate. Portofoliul de clienti al AROBS cuprinde peste 8.000 de companii din 14 tari din Europa, America si Asia, atat in zona de produse, cat si in cea de servicii.
Incepand cu anul 2003, compania dezvolta produse software si solutii proprii precum TrackGPS, o solutie de gestionare si monitorizare a flotelor auto, Optimall, o suita de automatizare a companiilor din retail HoReCa si distributie, RateWizz - aplicatie dedicata industriei hoteliere, precum si o solutie pentru digitalizarea manualelor scolare. In urma cu cateva luni, AROBS a lansat MonePOS, solutie de plati prin mobile POS, contactless si paperless.
Ca urmare a unor achizitii efectuate de AROBS in ultimii trei ani, compania detine si urmatoarele produse software: SASFleet – cunoscut ca si alarma.ro - pentru monitorizarea prin GPS a flotelor auto (solutie complementara TrackGPS), TrueHR si dpPayroll - solutii de gestionare a resurselor umane si proceselor de salarizare, si SoftManager - solutie de tip CRM care functioneaza ca o extensie a unui ERP. Prin achizitia CoSo Benelux, in 2018, AROBS a deschis o noua linie de business in subsectorul RPA (robotic process automation) in zona de logistica si TMS.
Capitalul obtinut in cadrul plasamentului privat va fi utilizat pentru achizitionarea altor companii din domeniul IT – servicii software, solutii de management de flota, precum si pentru optimizarea afacerilor - atat la nivel national, cat si international, prin intermediul carora compania isi va putea accelera cresterea si isi va consolida pozitia pe pietele in care este prezenta. Totodata, AROBS are in vedere extinderea si in plan geografic, prin intarirea filialelor din Germania si Marea Britanie si prin deschiderea unei filiale in America de Nord, precum si prin dezvoltarea unor noi linii de expertiza si specializari, compania considerand ca cererea tot mai ridicata pentru servicii si solutii software pe plan global reprezinta un context de piata benefic pentru AROBS.
In ceea ce priveste structura actionariatului companiei, Voicu Oprean detine 72,77% din actiuni, 10% sunt actiuni ce urmeaza a fi utilizate in programul de tip Stock Option Plan, care va fi implementat in cadrul companiei, Cabrio Investment SRL detine 10%, iar managementul si angajatii cheie detin 7,21% din actiunile AROBS. Compania are un Consiliu de Administratie format din trei membri: Voicu Oprean, Presedinte, Mihaela Cleja, membru si CFO la nivelul grupului, si Razvan Garbacea, membru independent, care are o experienta de 20 de ani in domeniul bancar.
In anul 2020, AROBS Transilvania Software a inregistrat, la nivel individual, o cifra de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei si un profit net de 40,4 milioane. Pentru anul 2021, compania estimeaza venituri la nivel consolidat in Grupul AROBS, de 192,7 milioane de lei si EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
EDIT-Structural
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
Acvatot 2019
CDS
CONCEPT STRUCTURE
concelex
noark
strabag nivel 1
quadratum
siniat
leviatan
rigips
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander