Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home
Sonae Sierra: Reorientare catre dezvoltarea de centre urbane sustenabile integrate Imprimare Email
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 19 Oct 2021 06:18
Sonae Sierra a inceput un nou ciclu de dezvoltare cu o strategie reinnoita, bazata pe trei piloni.
Primul mizeaza pe extinderea business-ului de gestionare a fondurilor de investitii, sporind capacitatea companiei de a crea vehicule investitionale adaptate nevoilor fiecarui partener. Acest lucru va valorifica expertiza companiei acumulata in ultimii 30 de ani, in domeniul imobiliar si cu investitori institutionali si privati.
Al doilea se refera la dezvoltarea unor proiecte urbane sustenabile, care sa se diferentieze si care sa integreze diferite utilizari imobiliare (rezidentiala, de birouri, pentru activitati comerciale si de divertisment), in viata de zi cu zi a comunitatilor locale. Prin intermediul Reify., compania isi va consolida, de asemenea, oferta de servicii imobiliare furnizate pentru spatiile urbane ale viitorului, in contextul noilor concepte proiectate pentru orase si al Agendei Verzi a Uniunii Europene.
Cel de-al treilea vizeaza crearea unor experiente diferentiatoare, pe canale multiple, in centrele comerciale administrate de companie, oferind valoare adaugata pentru consumatori, retaileri si parteneri si anticipand, astfel, tendintele in digitalizare si consum sustenabil.
Sustenabilitatea ramane esentiala pentru pozitionarea Sonae Sierra in toate ariile de business, cu scopul de a oferi solutii cu valoare adaugata pentru afaceri, mediu si societate.
Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra, explica: „Finalizarea celei mai mari tranzactii din istoria noastra de 30 de ani, odata cu crearea Sierra Prime in 2020, a reprezentat un punct de referinta strategic pentru noi. Este timpul sa incepem un nou capitol in cadrul Sonae Sierra. Vom valorifica expertiza acumulata pentru a deservi noi piete si clienti, atat prin gestionarea mai multor vehicule de investitii, cat si prin extinderea activitatii noastre imobiliare in diverse sectoare, dincolo de cel al retail-ului. Prezenta noastra internationala va permite crearea, in centrele comerciale pe care le gestionam, celor mai bune experiente in consumul sustenabil, pe canale multiple, valorificand in acelasi timp tendintele emergente din diferite zone ale lumii.”
 
Reinnoirea strategiei si a echipei
Pentru a implementa noua strategie a companiei a fost creata o noua structura organizationala. Condus de Fernando Guedes de Oliveira (CEO), Comitetul Executiv a fost reales si este acum mai divers, incluzandu-i pe:
- Luis Mota Duarte, care pe langa functia de CFO, este responsabil si de domeniul Managementului Investitiilor (managementul vehiculelor de investitii imobiliare);
- Alexandre Fernandes, care va conduce acum zona de Dezvoltare (dezvoltarea activelor imobiliare);
- Cristina Santos, care preia conducerea segmentului de Property Management si Leasing (managementul spatiilor comerciale);
- Jorge Morgadinho, care ramane la conducerea Reify.– o unitate de business recent creata care ofera servicii transversale pentru dezvoltarea, renovarea si imbunatatirea spatiilor;
- Ana Guedes de Oliveira, care gestioneaza zona de Asset Management (axata pe pastrarea si crearea valorii imobiliare pentru portofoliul de centre comerciale din Europa);
- InĂªs Drummond Borges, in calitate de Chief Transformation Officer, pentru coordonarea procesului de transformare culturala, comerciala si digitala a companiei;
- Joaquim Pereira Mendes, care ramane responsabil pentru zona juridica, fiscala si de conformitate.
Aceasta structura certifica faptul ca experienta Sonae Sierra, recunoscuta si dovedita pe piata imobiliara si a managementului activelor, este consolidata de o capacitate sporita de gestionare a vehiculelor investitionale, la care se adauga si abilitati de transformare a business-ului.
„Prin crearea unei echipe dedicate managementului investitiilor confirmam faptul ca ne axam pe aceasta directie de dezvoltare, esentiala pentru noua noastra strategie, maximizand experienta internationala pe care o avem in domeniu. Noul nostru Transformation Office asigura dinamica schimbarii necesara pentru acest nou ciclu de dezvoltare, facilitand o implementare comuna pe toate segmentele de business”, a adaugat Fernando Guedes de Oliveira. „Suntem increzatori ca diversitatea profilurilor si expertizei echipei ne va permite sa acceleram aceasta schimbare si ne va ajuta sa construim orasele viitorului”, a concluzionat acesta.
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Ubitech
siniat
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
theda mar
leviatan
EDIT-Structural
strabag nivel 1
concelex
ness project
CDS
noark
quadratum
rigips
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander