Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - BNA 2021: Proiectul Millo Offices a castigat premiul I la Bienala de Arhitectura
BNA 2021: Proiectul Millo Offices a castigat premiul I la Bienala de Arhitectura
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 27 Oct 2021 10:13
Millo Offices, cladire de birouri parte a initiativei Sector 0 alaturi de proiectul Tandem, ambele dezvoltate de catre Forte Partners, a concurat in cea mai competitiva sectiune de arhitectura construita - cladiri industriale, administrative, turistice si sport/loisir - alaturi de alte 53 de proiecte finalizate in perioada 2019 - 2021.
„Proiectul Millo Offices, finalizat in luna iulie 2021, este reprezentativ pentru modul sustenabil in care Forte Partners dezvolta proiectele sale de birouri, punand in prim-plan regenerarea urbana si comunitatea”, a declarat Geo Margescu, CEO si cofondator al Forte Partners. „Proiectul realizat de ADNBA ne-a ajutat sa dezvoltam o cladire cu o arhitectura art deco reinterpretata, perfect integrata in mediul urban al zonei. Premiul I obtinut de ADNBA la Bienala Nationala de Arhitectura confirma faptul ca Millo Offices devine, alaturi de Palatul Telefoanelor, unul dintre reperele arhitecturale ale zonei, iar celor doua cladiri li se va adauga, in 2022, cladirea Tandem, in prezent in constructie si de asemenea proiectata de ADNBA si dezvoltata de Forte Partners.”
Millo Offices si cladirea Tandem fac parte din proiectul Sector 0, o initiativa Forte Partners pe segmentul office premium. Sector 0 presupune investitii totale de 100 de milioane de euro si consta in dezvoltarea de cladiri de birouri destinate comunitatilor creative, atat companiilor, cat si celor care lucreaza pe cont propriu. Sector 0 va demarca o zona de cladiri perfect integrate in stilul arhitectural art deco, specific zonei, in vecinatatea cladirii reprezentative a Palatului Telefoanelor.
„Premiul obtinut cu Millo Offices confirma ca echipa ADNBA si-a inteles perfect responsabilitatea pe care a avut-o nu doar fata de Forte Partners, ci si fata de institutiile publice care se ingrijesc de urbanizare si fata de societatea civila care se bucura de urbanizare”, a declarat Andrei Serbescu, partener fondator ADNBA si lector universitar in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu. „Sunt doua componente prin care arhitectura poate contribui la construirea identitatii distincte si transformarea unei urbanizari in destinatie culturala. Pe de o parte sunt actiunile si proiectele care au in focus salvgardarea si recuperarea patrimoniului si, pe de cealalta parte sunt demersurile in sprijinul edificarii recente si noi ancorate in contemporaneitate nu doar din punct de vedere tehnologie de ultima generatie sau paradigma vizuala actuala, ci in primul rand prin contextualizare estetica la zona urbana de referinta.”
Millo Offices este o cladire de birouri cu noua etaje, a carei constructie a inceput in 2019 si care a fost inaugurata in luna iulie 2021. In urma evaluarii in functie de zece criterii: management, sanatate, energie, transport, consum de apa, materiale folosite, deseuri, utilizarea terenului si ecologie, poluare si inovatie, Millo Office a primit certificarea BREEAM Excellent cu scorul 83,2, cel mai mare acordat unui proiect office din Bucuresti la acel moment.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Ubitech
concelex
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
siniat
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
ness project
Acvatot 2019
MAKITA
EDIT-Structural
CDS
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander