Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - IULIUS: Concurs de arhitectura pentru dezvoltarea unui ansamblu in centrul Iasiului
IULIUS: Concurs de arhitectura pentru dezvoltarea unui ansamblu in centrul Iasiului
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 12 Nov 2021 11:28
Dezvoltatorul IULIUS va organiza concurs international de arhitectura pentru proiectarea unui nou ansamblu in zona centrala a municipiului Iasi, in zona Sf. Andrei - Anastasie Panu. Solutia a fost asumata de companie inca din 2019, odata cu consultarile publice pentru extinderea complexului Palas. In acelasi context, IULIUS a lansat si platforma "Iasi pentru Viitor", care pune in oglinda orasul de astazi si cel de maine si unde comunitatea locala este invitata sa isi exprime propria viziune despre cum ar trebui sa se dezvolte orasul, conform unui comunicat al companiei.
Pe amplasamentul respectiv, IULIUS intentioneaza sa construiasca un ansamblu urbanistic reprezentativ, prin organizarea concursului international de arhitectura cu invitati. Initiativa propune un tip de proces in care exista dialog intre public si privat, un progres in felul in care se realizeaza investitiile, care, in acelasi timp, sa redea increderea in arhitectura contemporana, spun oficialii companiei.
"Prin intermediul concursului, invitam birouri de arhitectura de prestigiu sa propuna o solutie inovativa pentru zona in dezvoltare Sf. Andrei - Anastasie Panu, care sa imbine referintele arhitecturale valoroase din centrul Iasului cu o abordare contemporana. Provocarea este sa construim orasul impreuna, respectand trecutul si anticipand viitorul, setand in acelasi timp un nou etalon in ceea ce priveste dezvoltarea de proiecte urbane", mai precizeaza reprezentantii grupului IULIUS.
Demersul este coordonat de o echipa de specialisti, formata din istoricul Catalin Turliuc si arhitectii Serban Tiganas, Augustin Ioan, Dragos Ciolacu, Mihai Corneliu Driscu si Matei Bogoescu.
"Orice proiect ar trebui sa reprezinte perioada, epoca, momentul in care a fost construit, dar unele proiecte ar trebui sa anticipeze viitorul. Arhitectura ar trebui sa fie de astazi, orientata spre maine. La Iasi este un centru istoric cu valori certe, existente, dar care in mod evident nu este terminat. Datoria celor de astazi este de a lega lucrurile mai bine intre ele. Lucrurile exista, spatiul, cladirile sunt acolo si totul tine de modul in care sunt utilizate. Iasul are aceasta sansa de a permite, de a cere ca centrul istoric sa fie continuat, sa fie completat, sa fie integrat mult mai bine cu proximitatile pe care le are", a declarat Serban Tiganas, presedintele juriului concursului international de arhitectura.
In prezent, concursul se afla in etapa de pregatire, urmand sa se desfasoare consultari cu factorii decizionali, liderii de opinie si reprezentanti ai societatii civice locale pentru finalizarea temei. Toti cei care doresc sa transmita opinii si idei catre echipa organizatorica a concursului pot scrie pe adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan
ness project
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CDS
siniat
rigips
noark
EDIT-Structural
quadratum
concelex
theda mar
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander