Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Urban Landscapes: “Pereti Verzi Experimentali”, pentru tranzitia catre orase mai verzi
Urban Landscapes: “Pereti Verzi Experimentali”, pentru tranzitia catre orase mai verzi
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 26 Nov 2021 14:07
La evenimentul de lansare au participat studenti si cadre didactice ale Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti (UAUIM), profesionisti din domeniul arhitecturii si al arhitecturii peisagistice alaturi de reprezentanti ai Urban Landscapes Romania, initiativa public-privata care are ca obiectiv realizarea unor proiecte inovatoare de arhitectura peisagistica si promovare a inverzirii urbane, pe baza expertizei olandeze in domeniul oraselor verzi.
Au fost realizati 3 pereti verzi experimentali, doi dintre ei exteriori, situati in porticul de acces al UAUIM si unul interior in zona de acces a Departamentului Proiectare Urbana si Peisagistica. Pregatirea acestui proiect a durat mai bine de o luna. Conceptul proiectului a fost realizat de studenti si cadre didactice ale UAUIM indrumati si inspirati de specialistii Urban Landscapes Romania.
Totodata, Urban Landscapes Romania a oferit si solutia pentru structura de baza a peretelui, sistemul de irigatie precum si plantele perene din soiurile Astilbe Breeders Mix, Bergenia cordifolia, Campanula poscharskyana, Convallaria majalis, Epimedium perralchicum 'Frohnleiten', Geranium macrorrhizum, Heuchera hybrida 'Venus', Liriope muscari 'Moneymaker', Polystichum setiferum, Pulmonaria officinalis 'Sissinghurst White', Viola odorata.
“Urban Landscapes Romania continua seria proiectelor ce sprijina activarea sustenabila a spatiului urban prin constructia de pereti verzi. Acest nou proiect demonstrativ se deruleaza in cadrul parteneriatului nostru strategic cu UAUIM si ca parte a unei initiative a universitatii vizand inovarea proceselor educationale in domeniul arhitecturii si urbanismului,. Ne bucuram ca peretii verzi experimentali, impreuna cu spatiul reabilitat anterior pe Strada Academiei la intrarea in universitate, vor fi folosite activ in sprijinul ideii de a (re)aduce natura in oras. Ambele proiecte vor fi folositeca instrumente practice in procesul de educatie al viitorilor profesionisti, dar si pentru a inspira locuitorii orasului si autoritatile publice pentru abordari noi de extindere a spatiului verde atat de necesar pentru cresterea calitatii vietii in orasele noastre”, a declarat Florentina Nanu, reprezentantul local al initiativei Urban Landscapes Romania.
Peretii au fost realizati in cadrul proiectului INNOMINCU - „INovarea ca Necesitate, Oportunitate si Marca Inregistrata a Cercetarii Universitare” si promoveaza un sistem inovativ de abordare, atat pentru sectorul educational, dar mai ales pentru cel profesional si institutional.
“Acest tip de solutii pot fi extrem de utile pentru atingerea obiectivelor de inverzire pentru multe dintre aglomerarile urbane din Romania. Acest proiect va fi folosit de UAUIM impreuna cu Urban Landscapes Romania atat pentru activitati didactice si de cercetare, cat si pentru a promova acest tip de proiecte in practica curenta sprijinind cresterea capacitatii actorilor locali de a le proiecta, implementa si intretine. Dand proiectului nostru vizibilitate pe o strada centrala a Bucurestiului, vizam totodata sa educam si sa stimulam comunitatea pentru a promova si sustine multiplicarea unor astfel de proiecte in viitor ”, a mai declarat Sorina Rusu, Directorul proiectului INNOMINCU.
In Bucuresti, conform statisticilor, suprafata medie de spatiu verde care-i revine fiecarui locuitor este de sub 10 metri patrati, in contextul in care Uniunea Europeana recomanda un minimum de 26 de metri patrati, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii, 50 de metri patrati/cap locuitor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
leviatan
Acvatot 2019
noark
rigips
EDIT-Structural
ness project
theda mar
viarom
CDS
MAKITA
strabag nivel 1
Ubitech
quadratum
siniat
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander