Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - SAINT-GOBAIN, din nou pe Lista A a CDP pentru abordarea schimbarilor climatice
SAINT-GOBAIN, din nou pe Lista A a CDP pentru abordarea schimbarilor climatice
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 10 Dec 2021 10:23
Saint-Gobain este desemnata ca fiind una dintre cele mai importante companii in ceea ce priveste obiectivele ambitioase de mediu si transparenta, datorita actiunilor sale semnificative si demonstrabile in domeniul combaterii schimbarilor climatice. Lista A cuprinde doar 200 de companii din intreaga lume (fata de 277 in 2020) din aproape 12.000 de companii evaluate.
Pentru a-si atinge obiectivul privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon pana in 2050, Grupul a elaborat o foaie de parcurs pentru 2030 care vizeaza o reducere a emisiilor de CO2 de 33% pentru domeniile 1 si 2 si de 16% pentru domeniul 3, ambele in termeni absoluti fata de 2017. Grupul aloca 100 de milioane de euro in fiecare an pana in 2030 pentru cheltuieli de capital si Cercetare & Dezvoltare axate pe reducerea emisiilor de CO2. In plus, Grupul utilizeaza un pret intern al carbonului pentru deciziile de investitii si Cercetare & Dezvoltare care a fost majorat la 75 EUR pe tona pentru cheltuielile de capital (fata de 50 EUR anterior) si 150 EUR pe tona pentru proiectele de cercetare si dezvoltare.
Dincolo de eforturile de reducere a propriilor emisii de CO2, Grupul este un actor cheie in domeniul sustenabilitatii, solutiile care aduc un beneficiu in materie de sustenabilitate (pentru planeta sau pentru oameni - sanatate, siguranta si bunastare) reprezentand 72% din vanzarile sale in 2020. Solutiile vandute la nivel mondial intr-un an au ca rezultat aproximativ 1 300 de milioane de tone de emisii de CO2 evitate pe intreaga durata de viata a acestora, de aproximativ 40 de ori mai mult decat amprenta totala de carbon a Saint-Gobain in 2020 (domeniile 1, 2 si 3).
De asemenea, Grupul are o contributie semnificativa in accelerarea agendei ESG (mediu, social, guvernanta) a sectorului constructiilor, prin colaborarea cu organizatii guvernamentale si non-guvernamentale, prin crearea de parteneriate ecosistemice si prin schimburi de idei cu start-up-uri.
Claire Pedini, Vicepresedinte Senior, Resurse Umane si Responsabilitate Sociala Corporativa la Saint-Gobain, a declarat: „Aceasta este o recunoastere a progreselor realizate si a angajamentului Grupului in ceea ce priveste lupta impotriva schimbarilor climatice. Saint-Gobain este un actor cheie in acest sens si isi demonstreaza la toate nivelurile leadership-ul si responsabilitatea: maximizarea impactului pozitiv pentru clientii nostri cu ajutorul solutiilor noastre si, in acelasi timp, minimizarea propriei amprente, ca parte a angajamentului nostru de a fi neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon pana in 2050."
„La Saint-Gobain, alaturi de echipele noastre din intreaga lume, facem eforturi constante de a ne implica in demersuri concrete pentru diminuarea efectelor negative ale schimbarilor climatice asupra mediului inconjurator. Din pozitia de lideri in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, includerea Saint-Gobain si in anul 2021 pe „Lista A” intocmita de CDP are o semnificatie importanta pentru ca reprezinta recunoasterea demersurilor de a proteja viitorul planetei noastre, prin oferirea unor solutii si produse performante si sustenabile.” (Ovidiu Pascutiu, CEO Saint-Gobain Romania)
CDP evalueaza companiile folosind o metodologie independenta, alocand un punctaj de la A la D - bazat pe gradul de transparenta a informatiilor, gradul de constientizare si de gestionare a riscurilor de mediu si demonstrarea celor mai bune practici asociate cu leadership-ul de mediu, cum ar fi stabilirea de obiective ambitioase si semnificative.
Lista completa a companiilor care au fost incluse in „Lista A privind schimbarile climatice" din acest an este disponibila aici.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
EDIT-Structural
MAKITA
siniat
leviatan
viarom
CDS
rigips
Ubitech
concelex
Acvatot 2019
noark
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander