Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home
ALFA Software: Noua functionalitate pentru generarea declaratiei SAF-T din Asis ERP Imprimare Email
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 17 Ian 2022 13:19
Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamica ascensiune pe piata din Transilvania, se alatura demersurilor de digitalizare si simplificare pe care statul roman le realizeaza in relatie cu mediul privat. In acest context, lanseaza in cadrul sistemului ASiS ERP o functionalitate care permite generarea declaratiei 406 (SAF-T). Documentul contine informatii despre intreaga contabilitate a unei companii.
Incepand cu luna ianuarie a acestui an, s-a introdus un nou standard de raportare a datelor catre sistemul fiscal romanesc, mai exact prin introducerea Declaratiei 406. Fisierul de control fiscal (SAF-T) devine obligatoriu, etapizat si diferit, in functie de categoria din care contribuabilii fac parte. Aceste modificari vizeaza intr-o prima etapa marii contribuabili, iar intr-un pas ulterior si cei mici si mijlocii vor fi nevoiti sa depuna noua declaratie.
Alfa Software iese in intampinarea nevoilor companiilor in procesul de digitalizare a transferului de informatii contabile catre autoritatile fiscale si ofera acestora posibilitatea de a genera declaratia chiar prin intermediul instrumentului AsiS ERP.
„Ne bucuram sa vedem pasii parcursi de autoritati spre simplificare prin digitalizare a relatiei cu mediul privat. Ne alaturam acestui demers, deoarece transformarea digitala a companiilor romanesti este una dintre prioritatile companiei Alfa Software. Incepand de azi, declaratia 406 (SAF-T) poate fi generata direct din solutia noastra de management, ASiS ERP si transmisa mai departe catre ANAF”, a declarat Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat ordinul 1783/2021 pentru implementarea SAF-T care contine: natura informatiilor care trebuie declarate, modelul de raportare, procedura, conditiile, termenele si datele de transmitere. Implementarea in Romania a raportarii SAF-T este o modificare a sistemului fiscal care are impact nu doar la nivel contabil si fiscal, ci si la nivel organizational. Declaratia 406 contine practic, intreaga contabilitate a firmei, de la solduri de conturi, la nomenclatorul de produse, plati, incasari, facturi etc.
„Procesul tehnic de clarificare a informatiilor ce vor fi preluate in aceasta declaratie si a modalitatilor de validare a declaratiei 406 (SAF-T) a beneficiat de suportul unui grup de lucru din cadrul ANAF, care a raspuns prompt tuturor intrebarilor puse de specialistii nostri. Momentan, declaratia 406 poate fi validata prin DukIntegrator, asa cum deja sunt obisnuiti utilizatorii ASiS, dar ea va putea fi trimisa direct catre ANAF, integrand in sistemul ASiS ERP un API (conector care preia informatiile, le valideaza/semnaleaza erorile de transmitere) pus la dispozitie de autoritatea fiscala. In viitorul apropiat, toate declaratiile cu obligatii fiscale vor putea fi transmise direct catre ANAF, prin integrarea de APi-uri in sistemul ASiS ERP”, a explicat Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software.
Alfa Software este producatorul sistemului integrat ASiS (Alfa Software Integrated System), bazat pe un concept propriu, care functioneaza 100% online, de pe orice dispozitiv mobil (laptop, tableta, telefon cu IOS sau Android). Solutia ASiS ERP este un sistem informatic special proiectat pentru a oferi suport tuturor sectoarelor de business dintr-o companie, prin standardizarea proceselor decizionale sau de productie.
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
Ubitech
MAKITA
ness project
concelex
CONCEPT STRUCTURE
siniat
leviatan
theda mar
viarom
CDS
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
noark
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander