Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - HS Timber Productions afectata puternic se masurile restrictive din piata lemnului
HS Timber Productions afectata puternic se masurile restrictive din piata lemnului
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 19 Ian 2022 13:39
HS Timber Productions a anuntat restructurarea operatiunilor sale din judetul Suceava, incepand cu sfarsitul primului trimestru al anului 2022. In fabrica din Radauti, o parte dintre operatiuni, mai exact cele din fabrica de cherestea, vor fi intrerupte. Productia de stalpi si grinzi din Radauti va ramane in functiune. Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret, care in prezent prelucreaza cherestea de la fabrica din Radauti, va fi inchisa in totalitate. Capacitatea de debitare a fabricilor de cherestea ale HS Timber Productions in Romania va fi redusa cu 30% odata cu aplicarea acestei masuri.
Principalele motive ale restructurarii constau in provocarile din ce in ce mai mari din Romania, mai precis mediul legislativ instabil si masurile restrictive de pe piata lemnului. Achizitia de lemn rotund pe piata din Romania a fost limitata incepand cu 2016. Ucraina si Rusia nu mai sunt disponibile pentru achizitiile de materie prima, din cauza interdictiilor de export in vigoare in aceste tari. In plus, intarzierile lucrarilor de modernizare a infrastructurii feroviare din regiune, precum si birocratia laborioasa in materie de importuri, fac ca importurile de lemn din alte state membre ale Uniunii Europene sa fie foarte dificile. Mai mult decat atat, productia de energie verde si vanzarea de certificate verzi este extrem de anevoioasa.
Investitiile importante necesare la fabrica din Siret nu sunt fezabile din punct de vedere economic in conditiile actuale de piata.
Aproximativ 600 de angajati vor fi afectati de restructurare. Compania face tot posibilul sa le ofere cat mai multora dintre ei oportunitati de a continua sa lucreze in cadrul grupului in Romania. In celelalte cazuri, se depun eforturi pentru a mentine impactul social la un nivel cat mai redus posibil.
In Romania, HS Timber Productions isi continua activitatea cu doua fabrici de cherestea si o fabrica de panel in alte locatii, cu un total de aproximativ 2.400 de angajati. Aceste fabrici nu sunt afectate de restructurare. Compania investeste in continuare in modernizarea si imbunatatirea operatiunilor in unitatile respective.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
CDS
Ubitech
quadratum
siniat
noark
ness project
MAKITA
leviatan
viarom
concelex
rigips
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander