Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - COLOR SMART estimeaza o crestere de 50% a cifrei de afaceri, in anul 2022
COLOR SMART estimeaza o crestere de 50% a cifrei de afaceri, in anul 2022
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 18 Feb 2022 06:46
Color Smart Distribution, importator si distribuitor in Romania si Republica Moldova de vopsele lavabile si decorative premium pentru amenajari, a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 2,8 milioane de euro. Pentru anul in curs, conducerea companiei are in vedere o crestere de 50%, pana la 4 milioane de euro. De asemenea, in 2022 compania si-a propus extinderea sistemului de distributie cu showroom-uri dedicate in 10 locatii noi - magazine care comercializeaza produsele Color Smart si depozite -, precum si extinderea gamei de vopsele premium cu marci noi.
"Oferim clientilor servicii complete, de la consultanta pentru pregatirea proiectului, la alegerea culorilor si texturilor, la conturarea solutiei optime tehnico-financiare, la furnizarea materialelor si pana la aplicarea finisajelor alese cu echipele proprii de specialisti. Vom continua imbunatatirea legaturilor cu comunitatile de profesionisti - arhitecti, designeri, aplicatori, constructori", a declarat Catalina Trupsor, fondator si CEO la Color Smart Distribution.
Ascensiunea companiei a avut loc intr-un context de piata incert, marcat de cresterea generalizata a preturilor si probleme in lanturile de aprovizionare. Catalina Trupsor evalueaza inflatia de pe piata de vopsele la 20%-25% in 2021 fata de anul anterior. "Datorita unui forecast bine gandit, ne-am asigurat stocurile la furnizorii externi, prin estimarea precisa a volumelor si a calendarului de importuri. De asemenea, ne-am organizat mult mai bine logistica, am planificat livrarile de marfa doar de doua ori pe saptamana si am negociat contracte pe termen mediu cu transportatorii. Astfel, am putut negocia preturile din timp, ceea ce ne-a ajutat sa evitam cresteri mai mari de 10%, chiar daca preturile medii pe piata au crescut cu aproximativ 25%", a precizat reprezentanta Color Smart.
 
 
Pe langa aceste provocari, Catalina Trupsor indica drept cea mai mare problema lipsa de forta de munca calificata si necalificata, plus durata relativ mare a procesului de inductie. "Colaborarea intre toti cei implicati in proiect ar putea fi mai buna pe traseul arhitect/ designer, constructor, aplicator, furnizor de materiale. Adeseori ar fi util un management de proiect mult mai eficient, care sa permita atingerea rezultatelor dorite, mai rapid si mai ieftin", mai spune managerul Color Smart.
 
Evolutii anuale de 5%-7% pe piata de vopsele
Potrivit datelor Color Smart, numai piata de vopsele, fara alte produse asociate, este evaluata la circa 200 de milioane de euro pe an, cresterea din ultimii ani fiind estimata la 5%-7% pe an. "Consider ca aceasta tendinta de crestere se va accentua in urmatorii ani, pentru ca au explodat preturile materiilor prime si ale transporturilor din toata lumea, din Asia in mod special", precizeaza Catalina Trupsor.
 
 
Ea a remarcat, in ultimul an, cresteri considerabile, de peste 20%, in sectorul rezidential, ceea ce a sprijinit livrarile catre acest segment, dar estimeaza ca in perioada urmatoare vor fi reluate si investitiile in cladiri nerezidentiale, care vor genera cerere in perioada urmatoare. "Pentru o perioada au disparut sau au incetinit puternic proiectele legate de birouri, restaurante, hoteluri, ceea ce a fost un dezavantaj. Totusi, pentru anul 2022, ne asteptam sa apara cresteri chiar si in sectorul horeca, deoarece sunt proiecte care asteapta finantarea", considera reprezentanta Color Smart.
***
Color Smart Distribution, detine doua showroomuri, in Bucuresti si Constanta, si o retea formata din 12 distribuitori la nivel national. Compania asigura livrari in 14 orase in Romania si extinde permanent sistemul de distributie cu showroom-uri in locatii noi, magazine si depozite. La finalul anului 2021, compania a lansat Academiei Novacolor, o scoala proprie dedicata specialistilor care aplica vopsele decorative. Anul trecut au participat la cursurile organizate de companie aproximativ 100 de aplicatori, iar in 2022 sunt asteptati la cursuri peste 200 de specialisti.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
quadratum
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
concelex
noark
MAKITA
siniat
theda mar
ness project
Ubitech
CDS
EDIT-Structural
viarom
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander