Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home
SAINT-GOBAIN: Grupul reloca birourile din Bucuresti in cladirea verde One Tower Imprimare Email
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 13 Apr 2022 12:27
Cladirea de birouri One Tower, clasa A, din cadrul dezvoltarii multifunctionale One Floreasca City, gazduieste deja o serie de companii de top, iar incepand cu luna aprilie a acestui an, comunitatea se mareste. Grupul Saint-Gobain, lider mondial in domeniul constructiilor usoare si durabile, isi va reloca birourile din Bucuresti in spatiul cladirii One Tower, una dintre primele cladiri verzi din Romania.
Saint-Gobain creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi. Solutiile companiei pot fi gasite pretutindeni, atat in locurile in care traim, cat si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructiile usoare si durabile, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. Compania a obtinut recunoasterea ca „Angajator de Top” atat la nivel global, cat si in Romania, Grupul fiind inclus in Top 100 cele mai inovatoare companii la nivel mondial.
Astfel, echipa Saint-Gobain din Bucuresti se va bucura, incepand cu luna aprilie, de un spatiu de birouri care reflecta valorile in care Grupul crede. Noul sediu ocupa un spatiu modern de 1.400 mp, care intruneste toate standardele de ultima generatie in ceea ce priveste siguranta la locul de munca. One Tower este prima cladire de birouri din Romania care a obtinut certificarea LEED v4 Platinum Building Design and Construction, cel mai inalt nivel prevazut de aceasta certificare. Aceasta este completata de certificarea WELL Health-Safety, prin care se asigura premizele ca ocupantii birourilor sa aiba conditii superioare in ceea ce priveste sanatatea si siguranta la locul de munca. Echipele care lucreaza aici beneficiaza de un mediu de lucru confortabil, spatiul fiind prevazut cu sisteme performante de incalzire si ventilatie si avand un design atragator. In plus, conceptul centrat pe comunitate, care sta la baza acestei dezvoltari imobiliare, ofera posibilitatea unui acces rapid la restaurante si cafenele, chiar in incinta ansamblului.
Printre solutiile Saint-Gobain alese sa dea viata noului spatiu de lucru se numara: vitrajele performante cu sticla Saint-Gobain Cool-Lite SKN 154 II fabricata in Romania; pereti de compartimentare din gips-carton cu rol de izolare fonica (pana la 65 dB), rezistenti la lovituri si care sustin greutati, realizati cu Habito® si vata minerala de sticla ISOVER AKUSTO; pereti cu rezistenta la foc si suprafata curba realizati cu placi Glasroc® F Riflex; panouri acustice pentru pereti Ecophon® Akusto Wall; plafoane demontabile Ecophon® care imbunatatesc acustica in spatiile deschise si in birouri si care indeamna la creativitate prin estetica designului - culoare si forme dinamice; sticla cu opacizare comandata Saint-Gobain Priva-Lite, ce inglobeaza o tehnologie revolutionara pe baza de cristale lichide activate de curentul electric; canale de ventilatie realizate din panouri rigide de vata minerala de sticla, acoperite pe fata exterioara cu folie de aluminiu armata cu fibre de sticla, ce confera o foarte buna atenuare a zgomotului si rezistenta la foc datorita materialului incombustibil, care nu arde.
„Acordam o mare atentie inovatiei si sigurantei in toate proiectele pe care le dezvoltam, astfel ca intentia noastra este aceea de a oferi mai mult decat simple spatii de lucru. Oferim adevarate experiente integrate, care aduc laolalta biroul modern si sigur, calitatea si eficienta materialelor de constructie si finisaj, dar si accesul facil la o serie de experiente culinare sau spatii de relaxare pentru toate persoanele care isi desfasoara activitatea aici. Ne bucuram ca o companie precum Saint-Gobain a ales ca spatiu reprezentativ pentru birourile din Romania cladirea One Tower. Astfel, echipa Saint-Gobain se alatura unei comunitati de top, in plina formare, care imparte aceleasi valori”, spune Mihai Paduroiu, CEO Office Division One United Properties.
„La Saint-Gobain acordam o atentie deosebita conditiilor de lucru in care angajatii nostri isi desfasoara activitatea. Sunt increzator ca noul sediu, aflat in cladirea One Tower, certificata WELL Health and Safety, va satisface nevoile noastre in materie de sanatate, stare de bine si siguranta, punand in valoare performantele si beneficiile produselor si solutiilor noastre inovatoare. Confortul oferit de solutiile constructive si de intreg ansamblul de birouri certificat conform schemei de evaluare a cladirilor verzi LEED v4 Platinum este un deziderat pe care cladirea One Tower il indeplineste cu succes. Ne bucura faptul ca ne extindem parteneriatul si in aceasta directie, avand in vedere colaborarea de succes si de lunga durata, cat si contributia noastra cu solutii personalizate la numeroase proiecte din portofoliul One United Properties. La Saint-Gobain, ne-am angajat sa ne asiguram ca activitatile noastre, angajatii nostri si partenerii nostri sunt implicati impreuna in construirea unei lumi mai durabile si mai incluzive, unul dintre obiectivele noastre fiind reducerea impactului emisiilor de carbon, un aspect sustinut prin desfasurarea activitatii intr-o cladire verde”, a spus Ovidiu Pascutiu, CEO Saint-Gobain Romania.
Alte companii care au ales One Tower ca sediu pentru echipele lor sunt McCann Worldgroup Romania, compania de consultanta imobiliara CBRE, Sanador, firma de avocatura CMS Romania, grupul Element, companiile farmaceutice Egis si Astellas.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
noark
CONCEPT STRUCTURE
concelex
leviatan
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CDS
rigips
ness project
theda mar
Ubitech
EDIT-Structural
Acvatot 2019
quadratum
MAKITA
viarom

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander