Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - CLUJ: Platforma pentru emiterea de Certificate de Urbanism digitale, valide juridic
CLUJ: Platforma pentru emiterea de Certificate de Urbanism digitale, valide juridic
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 18 Mai 2022 10:00
Presedintele Consiliul Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a lansat marti, 17 mai 2022, platforma web: https://public.cluj.archi, dedicata emiterii, in format digital, a certificatelor de urbanism (CU).
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: „Este un proiect pilot, primul si unicul de acest fel la nivel national, prin care digitalizam un domeniu extrem de important din administratia publica: urbanismul. Intr-o prima etapa, prin interoperabilitatea bazelor de date ale A.N.C.P.I., cetatenii pot aplica online pentru obtinerea unui CU digital, cu valabilitate juridica. In cea de-a doua etapa, proiectul va fi extins si pentru autorizatiile de construire, astfel incat solicitantul sa obtina intreaga documentatie in cel mult 30 de zile si nu in trei luni cat e in acest moment. Ne dorim sa revolutionam interactiunea administratie publica-cetatean iar clujenii sa stie ca pot sa-si rezolve problema intr-un singur loc, cu maxima rapiditate si eficienta”.
Implementarea, in premiera nationala, a acestei solutii digitale „Giseu unic”, parte a proiectului european „Smart Territory” derulat de Consiliul Judetean, a fost posibila ca urmare a incheierii unui protocol de cooperare cu Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (A.N.C.P.I.). Astfel, printr-un simplu click, aplicatia informatica va interoga, in timp real, baza de date a A.N.C.P.I., fara a fi nevoie de alte documente, emailuri sau deplasari fizice la sediul institutiei. In ceea ce priveste termenul de emitere, Consiliul Judetean isi propune ca acesta sa nu depaseasca 10 zile lucratoare, fata de cele 15 zile prevazute acum de lege.
Un aspect important pe care l-a rezolvat aceasta platforma e acela ca, spre deosebire de alte institutii care emit CU in format digital, prin metoda extragerii brute a datelor existente in P.U.G, Consiliul Judetean Cluj, va emite un document valid din punct de vedere juridic, nu doar unul de informare! Acest aspect este legitimat inclusiv prin asumare electronica, solicitantii avand posibilitatea sa isi achizitioneze semnatura digitala direct din aplicatie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
quadratum
ness project
strabag nivel 1
viarom
Ubitech
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CDS
CONCEPT STRUCTURE
noark
MAKITA
rigips
leviatan
EDIT-Structural
Acvatot 2019
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander