Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KADRA: Sistemele de parcare automata, esentiale intr-un oras inteligent
KADRA: Sistemele de parcare automata, esentiale intr-un oras inteligent
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 07 Iun 2022 13:36
Orasele cu trafic sufocant si locuri de parcare insuficiente constituie o experienta neplacuta, cu care se confrunta, intr-o masura mai mica sau mai mare, locuitorii metropolelor europene si ale celor din Statele Unite. Cercetari de ultima ora arata ca spatiile de parcare reprezinta unul dintre activele de importanta aproape strategica, mai ales daca se folosesc solutii smart de parcare. Potrivit specialistilor KADRA, liderul pietei locale de automatizari si management al accesului, solutiile automate de parcare sunt considerate de tot mai multe persoane o modalitate eficienta de a face primii pasi spre orase cu adevarat smart. In Romania, Parkomatic, sistemul integrat automat de management al parcarii dezvoltat de KADRA, este deja solutia aleasa de operatori importanti din turism, mari spatii comerciale, mall-uri, institutii sanitare si economice.
Specialistii au realizat un top al celor mai importante 5 beneficii ale solutiilor smart de parcare, pe care il redam in continuare.
 
1. Sistemele automate de parcare sunt solutii eficiente pentru a economisi timp si bani
Traficul sufocant si irosirea zilnica a zeci de minute in cautarea unui loc de parcare scad calitatea vietii in marile orase europene si cele de peste Ocean. Mai mult, au un impact negativ si asupra mediului. Un studiu realizat de INRIX („The Impact of Parking Pain in the US, UK and Germany”) concluzioneaza ca in Europa soferii pierd in medie intre 60 si 90 de ore pe an in cautarea unui loc de parcare, in timp ce in Statele Unite numarul acestora se ridica la 107 ore/an. Cercetarile arata ca o singura masina care se tot invarte cautand loc de parcare emite aproximativ 1.3 kg dioxid de carbon. De fapt, 30% dintre emisiile totale de dioxid de carbon sunt cauzate de trafic. Printr-o organizare a parcarilor publice sau private cu ajutorul sistemelor automate de management, fluxurile sunt optimizate. Un sistem automat de parcare scuteste soferii de stres, benzina consumata inutil si reduce poluarea.
 
2. Sistemele de parcare automate sunt o afacere profitabila, cu recuperarea rapida a investitiei initiale!
Implementarea unui sistem automatizat de parcare aduce nu doar beneficiile protejarii mediului si confort suplimentar pentru soferi, ci reprezinta si o idee de afacere foarte profitabila. "Avem parteneri carora le-am furnizat sisteme automate de parcare Parkomatic cu ajutorul carora au incasari garantate de peste 100.000 de euro. Cele mai profitabile parcari sunt cele din zone turistice importante, unde se pot castiga cateva sute de mii de euro intr-un sezon, iar investitia se recupereaza in 3 pana la 6 luni", a declarat Octavian Fanea, CEO KADRA.
 
 
3. Implementarea parcarilor automate reduce volumul traficului in orase cu 30%
Studiile arata ca aproximativ 30% din traficul urban este generat de cautarea unui loc de parcare. Solutiile smart de parcare permit municipalitatilor sa managerieze mai eficient si sa reduca timpul pe care soferii il petrec in trafic cautand un loc unde sa parcheze. Folosirea unor solutii avansate tehnologic (dotarea cu bariere rapide, terminale intrare/iesire cu tehnologii moderne, automate de plata cu multiple optiuni de achitare a taxelor de stationare, sisteme de recunoastere a numerelor de inmatriculare LPR etc.) cum sunt cele din portofoliul Parkomatic fluidizeaza traficul si reprezinta o solutie eficienta pentru rezolvarea uneia dintre marile probleme din orase.
 
4. Automatizarea parcarilor inseamna functionare cu costuri reduse!
Introducerea solutiilor smart de parcare aduce beneficiul functionarii si asigurarii mentenantei cu costuri minime. "Automatizarea introduce un control precis asupra parcarii si reduce semnificativ costurile de functionare si intretinere a sistemelor. KADRA ofera solutii pentru orice tip de parcare si orice buget, iar sistemele din portofoliu nu au nevoie de mai mult de doua interventii pe an. Suntem singurul furnizor din Romania care se poate lauda ca are functionale toate cele peste 100 de sisteme automate de parcare livrate de-a lungul timpului", precizeaza Octavian Fanea.
 
5. Dezvoltarea unui oras smart incepe cu implementarea unui sistem de parcare smart!
O cercetare realizata de Deutscher Bundestag indica faptul ca prin folosirea solutiilor smart de parcare poate fi evitata generarea a 900.000 tone emisii de dioxid de carbon doar in Germania. Pentru a exemplifica mai concret eficienta unei astfel de solutii, autorii studiului precizeaza ca un rezultat similar s-ar putea obtine doar daca s-ar suspenda jumatate din cursele aeriene interne din Germania. Considerate astazi investitii aproape strategice, sistemele de parcare smart sunt baza dezvoltarii oraselor viitorului.
***
Cu o experienta pe piata de 29 de ani, KADRA a dezvoltat impreuna cu producatori europeni de prestigiu sistemul Parkomatic, lider in managementul parcarilor automate pe piata din Romania. Totodata, este prima companie din Romania care a furnizat sisteme de management al parcarii echipate cu terminale cu posibilitate de plata contactless, atat cu cardul bancar, cat si cu smartphone-ul. Divizia de Smart Mobility a companiei 100% romanesti a dezvoltat si aplicatia GoPark, care ofera beneficii si confort atat soferilor, cat si administratorilor parcarilor.
Intre 9 si 11 iunie, KADRA va prezenta solutiile sale performante de management automat al parcarilor la „Carpathian Mountain Fair”. Compania romaneasca ofera sisteme de management automat al parcarilor, inovative si fiabile, parcometre stradale, statii de incarcare a vehiculelor electrice, sisteme de recunoastere a numerelor de inmatriculare adaptate oricarui tip de necesitati, dar si servicii post-vanzare permanente si finantare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ness project
Acvatot 2019
siniat
EDIT-Structural
CDS
strabag nivel 1
quadratum
leviatan
Ubitech
rigips
noark
theda mar
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander