Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - Saint-Gobain si HFHR continua dezvoltarea centrului afterschool Bufkids
Saint-Gobain si HFHR continua dezvoltarea centrului afterschool Bufkids
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 13 Iul 2022 16:22
Saint-Gobain Romania, impreuna cu Habitat for Humanity Romania, continua dezvoltarea centrului de zi Bufkids inaugurat in 2020. Aproape 50 de voluntari au participat marti, 5 iulie, la construirea celui de-al doilea corp de cladire, care va fi compus din bucatarie si cantina. Acolo se va pregati si servi in fiecare zi o masa calda pentru beneficiarii Centrului Educational Bufkids. Centrul functioneaza ca un before si after-school si deserveste doua scoli din Flamanzeni si Buciumeni, cartiere devaforizate din Buftea, unde, din cauza nivelului scazut de trai, riscul abandonului scolar in randul copiilor este foarte ridicat.
Saint-Gobain s-a implicat in acest proiect si de data aceasta alaturi de Habitat for Humanity Romania, atat prin organizarea unui eveniment de voluntariat pe santierul de la Buftea, cat si prin intermediul Fundatiei Saint-Gobain, care a oferit un sprijin financiar in valoare de 70,000 EUR. Cel de-al doilea corp de cladire va fi finalizat in anul 2023. Voluntarii din cadrul Saint-Gobain Romania au fost prezenti pe santierul de la Buftea si in 2019, contribuind la construirea primului corp al Centrului Educational Bufkids.
In prezent, centrul primeste in fiecare zi in jur de 50 de copii (cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani) pentru activitati extracurriculare, ajutor la teme, ateliere creative, ore de lectura si consiliere psihologica, in timp ce alti 150 de elevi participa periodic la programe educationale. Acestia provin din familii vulnerabile care reusesc cu greu sa le asigure accesul la educatie. Dupa finalizarea cantinei si a bucatariei, copiii se vor bucura si de o masa calda zilnica, astfel serviciile Centrului BufKids le vor asigura o dezvoltare propice.
„Pentru noi, la Saint-Gobain, parteneriatul de incredere si de lunga durata cu Habitat for Humanity Romania a reprezentat mereu o oportunitate de a ajuta comunitatile vulnerabile, iar extinderea centrului comunitar de la Buftea este rezultatul unui efort colectiv de a completa serviciile oferite in prezent copiilor din aceasta zona. Suntem onorati ca putem contribui activ la dezvoltarea comunitatilor locale, in acord cu viziunea si valorile Fundatiei Saint-Gobain si cu scopul nostru - Making the World a Better Home. Le multumesc colegilor mei din cadrul Saint-Gobain Romania care au participat la actiunea de voluntariat”, a spus Ovidiu Pascutiu, CEO Saint-Gobain Romania.
„Habitat for Humanity Romania lucreaza acolo unde conteaza cel mai mult, in mijlocul comunitatii. Centrul Educational Bufkids este de doi ani locul unde copiii din Flamanzeni si Buciumeni primesc zilnic incurajare si ajutor la lectii, pentru a nu renunta la scoala. L-am finalizat cu sprijinul Saint-Gobain, partener traditional al proiectelor noastre, care se implica de data aceasta si la construirea cantinei”, a declarat Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.
Responsabilitatea sociala reprezinta un pilon important pentru intreaga activitate a Grupului Saint-Gobain, acest proiect fiind in linie cu planul strategic „GROW & IMPACT”.
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CDS
ness project
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
MAKITA
rigips
viarom
quadratum
concelex
EDIT-Structural
siniat
noark
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander