Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Bog'Art, UTI si ACI Cluj vor extinde terminalul de pasageri al aeroportului Cluj-Napoca
Bog'Art, UTI si ACI Cluj vor extinde terminalul de pasageri al aeroportului Cluj-Napoca
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 09 Feb 2023 16:20
In data de 9 februarie 2023 a fost semnat contractul pentru extinderea terminalului de plecari al Aeroportului International Avram Iancu Cluj, cel mai mare aeroport regional din Romania si al doilea ca marime din tara, dupa Otopeni.
Proiectul, in valoare de 225 milioane de lei fara TVA a fost adjudecat de Asocierea Bog'Art (lider), UTI Construction and Facility Management si ACI Cluj, in urma unei proceduri de licitatie publica. Durata de realizare a proiectului este de 11,5 luni de la semnare: trei luni pentru proiectare si 8,5 luni pentru executia lucrarilor, termenul de finalizare fiind prevazut in decembrie 2023. Proiectantul lucrarilor va fi compania Electroproiect, iar din echipa de proiect mai fac parte si companiile Geo Arc, KONE ASCENSORUL SA si Popp & Asociatii, ca subcontractanti.
Lucrarile, care vor debuta in luna mai a anului curent, au ca scop extinderea terminalului de plecari cu aproximativ 7,200 mp, iar noua configuratie va permite cresterea traficului pe cea mai importanta poarta de intrare aeriana in regiunea de nord-vest a Romaniei.
 
 
UTI Construction and Facility Management va realiza urmatoarele lucrari in cadrul proiectului: instalatii electrice de curenti tari, instalatii electrice de curenti slabi, instalatii HVAC, instalatii Building Management System (BMS), instalatii sanitare, echipamente de securitate aeroportuara, instalatii de balizaj.
"Specialistii nostri vor realiza instalatii eficiente energetic - panouri fotovoltaice cu o putere instalata totala de 150Kw, panouri solare pentru prepararea apei calde menajere, pompe de caldura aer – apa, vor inlocui iluminatul interior cu corpuri de iluminat cu surse LED, iar toate sistemele care asigura functionarea terminalului vor fi integrate in solutia BMS", au precizat reprezentantii UTI Construction and Facility Management.
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
MAKITA
ness project
leviatan
CDS
EDIT-Structural
rigips
siniat
Ubitech
viarom
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
noark
concelex
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander