Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home
SOFTLEAD: Interes crescut pentru digitalizare in randul firmelor de constructii Imprimare Email
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 07 Aug 2023 13:32
Lunile iunie si iulie au indicat o mentinere a gradului de interes crescut pentru achizitii software in companiile care ofera servicii, dar si in domeniile constructii sau productie. Conform datelor Softlead, singura platforma din Romania care ajuta companiile sa aleaga aplicatia software pe baza ADN-ului Digital, 20.5% dintre cerintele de oferte software primite au fost din partea companiilor de servicii, respectiv 10.2% din partea companiilor de servicii financiare. Companiile de constructii si cele de productie mentin un apetit crescut pentru digitalizare in 2023, trendul fiind unul similar cu cel inregistrat anul trecut.
Dinamica celor 3 industrii enumerate este una accelerata in lunile de vara, iar digitalizarea poate sustine cu succes obiectivele de crestere, acesta fiind unul dintre motivele pentru care cererea de oferte de achizitii software a fost una mare in aceste domenii de activitate.
“Industria constructiilor are o dinamica semnificativ mai mare in sezonul estival, de unde si interesul crescut pentru activitati de eficientizare cu ajutorul aplicatiilor software. Activitatea intensa de pe santiere poate indica, adesea, noi tipuri de nevoi, iar multe dintre acestea pot fi rezolvate prin digitalizare”. Alexandra Roata, Co-Founder Softlead.
 
Tipuri de aplicatii software
Din perspectiva tipurilor de aplicatii software solicitate, acestea sunt enterprise si se regasesc in categoriile CRM (Customer Relationship Manager), ERP (Enterprise Resource Planning) sau Managementul Documentelor. Desigur, a existat cerere si pentru solutii software dedicate organizarii interne, raportarii, de contabilitate, pentru managementul flotelor sau de tip RPA (Robotic Process Automation).
21% dintre companiile care au solicitat o oferta de pret pentru aplicatia software potrivita au o cifra de afaceri cuprinsa intre 1-10 milioane de euro, in timp ce aproape 4% dintre cerinte au fost primite de la companii cu venituri de peste 10 milioane de euro.
 
Integrarea cu alte aplicatii software
55.1% dintre companii au nevoie clara de solutii IT care sa poata fi integrate cu alte aplicatii software, fie deja implementate si functionale, fie in curs de achizitie/dezvoltare, in timp ce 32.7% considera ca potentialul de integrare este unul ideal, dar nu obligatoriu.
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom
concelex
Ubitech
EDIT-Structural
CDS
Acvatot 2019
MAKITA
strabag nivel 1
noark
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
rigips
ness project
siniat
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander