Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - CESAROM: Exista circa 40.000 de montatori independenti de placi ceramice
CESAROM: Exista circa 40.000 de montatori independenti de placi ceramice
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 17 Mai 2011 12:07
La nivel national isi desfasoara activitatea aproximativ 40.000 de montatori independenti de gresie si faianta si circa 12.000 de companii de profil, potrivit unui studiu realizat de Lasselsberger SA, producatorul marcii Cesarom si unul dintre liderii domeniului autohton de placi ceramice. "Din punct de vedere numeric, numarul montatorilor este similar cererii de pe piata, tinand cont ca acestia nu desfasoara lucrari zilnic. Aceeasi situatie o intalnim si in cazul firmelor de profil, avand in vedere faptul ca acestea sunt, de cele mai multe ori, divizii ale companiilor ce activeaza in sectorul constructiilor", a declarat Eduard Macarescu, director de operatiuni al Cesarom. In ceea ce priveste costurile finisarii cu gresie si faianta a unei locuinte (baie, bucatarie si hol), preturile minime sunt de 1.300 de lei - in cazul montatorilor independenti si de 1.500 de lei - pentru firmele de profil. In acelasi timp, analiza Lasselsberger evidentiaza faptul ca, in prezent, din cei 40.000 de montatori circa 25% (respectiv 10.000 de meseriasi) desfasoara aceasta activitate ocazional (au o alta profesie de baza), iar 75% dintre acestia nu sunt certificati, deoarece in Romania nu exista scoli speciale de profil, ci numai scoli de meserii, cursuri de calificare acreditate de Ministerul Muncii sau training-uri organizate de companii private. Totodata, numai o treime din beneficiari se declara multumiti de calitatea lucrarilor prestate de montatorii individuali, in timp ce 75% dintre clientii care contracteaza firme specializate apreciaza rezultatele.
Acelasi raport Cesarom arata, de asemenea, faptul ca aproximativ 65% din populatie apeleaza la un montator independent atunci cand decid sa-si amenajeze locuinta cu gresie si faianta, in timp ce numai 35% realizeaza lucrarile cu o companie de profil. "In aceste cazuri, decizia este luata, in special, in functie de bugetul disponibil si de gradul de informare al beneficiarului. De cele mai multe ori, consumatorii apeleaza la recomandarile familiei, prietenilor, colegilor sau la anunturile de mica publicitate", a precizat Eduard Macarescu.
In cazul alegerii unui montator independent, gradul sau de profesionalism poate fi testat, conform specialistilor Cesarom, prin adresarea catorva intrebari privind placile ceramice si principalele caracteristici ale acestora, cum se efectueaza o placare corecta si care sunt pasii care trebuie urmati inainte de a monta gresia si faianta. Pentru informatii suplimentare, www.cesarom.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
viarom
MAKITA
ness project
theda mar
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
siniat
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
EDIT-Structural
rigips
strabag nivel 1
quadratum
noark
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander