Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Arcadia AEN va proiecta reabilitarea cladirii Palatului Administrativ Brasov
Arcadia AEN va proiecta reabilitarea cladirii Palatului Administrativ Brasov
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 01 Apr 2024 16:20
In urma desfasurarii procedurilor de achizitie la care au participat sapte operatori economici, contractul de prestare a serviciilor de proiectare, etapa DALI, pentru reabilitarea cladirii Palatului Administrativ din Brasov a fost atribuit firmei Arcadia AEN Architecture & PM, din Bucuresti. Pretul convenit pentru indeplinirea contractului este de 662.874 lei. Pentru indeplinirea prevederilor contractuale, Arcadia AEN va colabora cu subcontractantul Addict Engineering pentru realizarea serviciilor de proiectare a instalatiilor pentru constructii si asistenta tehnica din partea proiectantului pe parcursul implementarii lucrarilor de instalatii.
Termenul de prestare a serviciilor si de predare a documentatiilor este de 5 luni de la emiterea ordinului de incepere a acestora. Acest termen nu include perioadele in care documentatia se afla in etapa de consultare, avizare, respectiv aprobare. 
Palatul Administrativ, fostul Palat de Justitie, construit intre anii 1900-1902, este o cladire emblematica, cu o arhitectura impresionanta, o cladire de patrimoniu care in urmatorii ani va fi refacuta in totalitate de catre administratia judeteana, urmand sa fie reabilitata si eficientizata energetic.
Imobilul este format dintr-un corp de cladire S+P+3E+pod nemansardat, avand o amprenta la sol de 2.461 mp si o suprafata desfasurata de 10.641 mp. 
Obiectivele proiectului includ reducerea cu 50% a consumului de energie pentru incalzirea cladirii si, implicit, modificarea incadrarii imobilului din clasa energetica D, in clasa energetica B. Firma prestatoare va trebui sa tina cont de faptul ca prin auditul energetic se propune instalarea unui sistem de panouri solare pentru producerea apei calde menajere si a unuia fotovoltaic pentru asigurarea energiei electrice, iar eventualele consolidari ale acoperisului vor trebui facute in asa fel incat sa permita sustinerea celor doua sisteme. Proiectantul poate propune alte variante/ locatii pentru montarea acestor sisteme. In acelasi timp, documentatia DALI va avea in vedere inlocuirea invelitorii din tigla si din tabla - unde este cazul, sau realizarea unui acoperis nou, daca acest lucru se impune.
Proiectul va tine seama de necesitatea realizarii unei rampe de acces in cladire si la etajele superioare, necesara persoanelor cu dizabilitati locomotorii si va studia posibilitatea montarii a doua lifturi interioare. In functie de spatiile cladirii, firma prestatoare va face propuneri pentru eventuale compartimentari. 
Proiectul va include reparatii la tencuieli, zugraveli in spatiile interioare - birouri, sali de conferinte, holuri si casa scarii, refacerea fatadelor, reconditionarea sau inlocuirea pardoselilor, modernizarea grupurilor sanitare, montarea de tavane casetate cu iluminat incorporat, vopsirea tamplariei de lemn etc.. De asemenea, sunt propuse reparatii la instalatiile sanitare (conducte si obiecte sanitare), electrice (inlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri de iluminat tip LED, intrerupatoare, prize) si a celor de curenti slabi. 
"Documentatia DALI ne va furniza o imagine clara asupra necesitatilor de investitii privind reabilitarea, modernizarea si renovarea energetica a sediului nostru administrativ. Pe baza acesteia vom aproba indicatorii tehnico-economici ai obiectivului si vom trece la elaborarea documentatiilor pentru achizitia proiectarii si executiei lucrarilor. In acelasi timp, vom cauta sursele de finantare care sa ne permita implementarea acestui obiectiv pe care il consideram de o importanta deosebita, fiind vorba despre refacerea unei cladiri istorice remarcabile pentru municipiul si judetul Brasov", a declarat presedintele CJ Brasov, Todorica-Constantin Serban. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
strabag nivel 1
concelex
Acvatot 2019
konsent
Ubitech
EDIT-Structural
CDS
quadratum
noark
leviatan
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander