Agenda Constructiilor
Miercuri, 19 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home
Atria Urban: Faza a III-a este in proiectare si prevede investitii de 24 milioane euro Imprimare Email
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 14 Oct 2020 05:00
Atria Urban Resort, complexul rezidential dezvoltat, in vecinatatea lacului Straulesti, de antreprenorii Liviu si Eugen Lepadatu in parteneriat cu SIF Moldova, a vandut deja 25% din cele 398 de apartamente construite in faza a doua a proiectului imobiliar estimat la peste 100 de milioane de euro, in total. Situat in nord-vestul Capitalei, complexul Atria Urban Resort este unul unul dintre putinele proiecte rezidentiale din Bucuresti construite pe principii de sustenabilitate urbana, master planul fiind realizat de o companie specializata in planificare comunitara din Londra iar proiectul de o firma de arhitectura locala. Astfel, constructiile destinate locuirii vor reprezenta doar 25% din cele 9 ha suprafata totala a proiectului, restul de 75% reprezentand spatiu liber cu elemente peisagistice complexe.
Planificat sa fie dezvoltat in patru etape, pana la finalul anului 2023, proiectul rezidential numara in prezent 558 de apartamente dintre care primele 160 au fost finalizate si vandute in proportie de 95%, pana la mijlocul acestui an.
”Complexului de 12 milioane de euro reprezentand Faza I a proiectului i se adauga 31 de milioane de euro reprezentand valoarea constructiei si amenajarii celor 398 de apartamente si spatiului verde aferent din Faza II a proiectului. Apartamentele incluse in faza II intra in etapa de executie a instalatiilor si compartimentarilor dupa care urmeaza finisajele. Estimam ca primii proprietari vor primi cheile noii lor case in toamna anului viitor. Pretul mediu pentru cea de-a doua faza este de 1.150 euro/mp util dar promotiile de lansare au inceput sub acest pret”, a declarat Liria Themo, reprezentant Atria Urban Resort.
Mixul de spatii de locuit tine cont de profilul clientului interesat sa locuiasca in complexul Atria Urban Resort dar si de cerintele actuale de pe piata muncii care ia diverse forme, incluzand si telemunca sau lucrul de acasa, potrivit reprezentantului companiei. Astfel, peste 75% dintre apartamentele incluse in faza a doua a proiectului vor avea 2 si 3 camere, 17% vor reprezenta garsoniere si garsoniere duble iar diferenta, apartamente cu 4 camere. Pretul unei garsoniere incepe de la 50.000 de euro in timp ce pretul unui apartament cu 4 camere poate incepe de la 107.000 euro.
”Atria a atras o diversitate mare de persoane insa cei mai multi cumparatori de pana acum sunt persoane cu varsta intre 30 si 50 de ani. Sunt foarte multe familii tinere, la inceput de drum impreuna. Odata cu introducerea stilului de munca remote, oamenii au inceput sa aprecieze tot mai mult faptul ca noi am gandit Atria pe modelul satelor de vacanta sau a resorturilor internationale si mai putin ca o aglomerare urbana tipica, in care predomina spatiile construite. Am ales sa construim intr-o maniera sustenabila, blocuri P+4, in care confortul casei este completat de confortul spatiilor exterioare unde amenajam parcuri, alei, piscine, locuri de joaca personalizate”, a explicat reprezentantul companiei.
Atria Urban Resort a fost construit folosind conceptul ”charette”, utilizat pe scara larga in strainatate si care se bazeaza pe colaborarea unei echipe interdisciplinare de specialisti in amenajare urbana – arhitecti, peisagisti, specialisti in dezvoltare urbana, reprezentanti autoritatilor si partenerilor de afaceri.
Astfel, doar o patrime din suprafata totala a complexului va fi reprezentata de constructii cu destinatie locuinta. Pentru fiecare apartament construit, investitorul planteaza un copac urban (salcam, mesteacan, stejar, frasin, artar, magnolie sau Gingko Biloba), creand astfel o perdea verde cu rol de protectie pentru locuitorii complexului. ”Conform promisiunii asumate la inceputul proiectului, am creat un parc cu o varietate mare de copaci si am incadrat in natura o zona de agrement, am evitat sa folosim plasticul, am plantat salcii creand tuneluri verzi”, spune Liria Themo.
Pentru faza a treia de dezvoltare a complexului, intrat deja in proiectare, costurile sunt estimate de antreprenori la 24 milioane de euro. Acestia isi mentin toate termenele asumate din planurile mutianuale ale afacerii.
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Acvatot 2019
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
siniat
CDS
BogArt
strabag nivel 1
noark
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
konsent
viarom
ness project
EDIT-Structural
MAKITA
quadratum
rigips

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander