Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - BIOPHARMA construieste fabrica de 37 milioane euro in Parcul Industrial Oradea
BIOPHARMA construieste fabrica de 37 milioane euro in Parcul Industrial Oradea
Info-Santiere Publicat de AG&F 21 Mai 2024 10:50
Biopharma Plasma, subsidiara a companiei Biopharma Plasma Limited din Ucraina, va construi o unitate de productie in Parcul Industrial Eurobusiness I din Oradea, situat pe strada Borsului. Aceasta investitie, in valoare de minimum 37 milioane de euro, va ocupa o suprafata de 34.370 mp.
Proiectul va fi realizat etapizat, ca urmare a unei negocieri directe desfasurate in luna martie, si reprezinta o noua investitie semnificativa atrasa de Agentia de Dezvoltare Locala Oradea SA (ADLO).
Contractul pentru aceasta investitie a fost semnat astazi, 17 mai 2024, de catre domnul Kostiantyn Yefymenko, reprezentantul Biopharma Plasma, si reprezentantii ADLO.
Biopharma Plasma, activa in domeniul productiei de produse farmaceutice, isi propune sa desfasoare in Parcul Industrial Eurobusiness I activitati specifice sectorului sau si alte activitati conforme cu regulamentul parcului industrial. Compania intentioneaza sa construiasca o cladire cu o suprafata totala de aproximativ 10.800 mp, care va include o hala de productie de produse farmaceutice, birouri si alte facilitati. Productia in Oradea este planificata sa inceapa in maximum cinci ani, creand cel putin 70 de locuri de munca pana in anul 2029.
 
 
In timpul discutiilor avute cu primarul Florin Birta, domnul Yefymenko a subliniat ca Biopharma Plasma a ales Oradea ca punct de lucru datorita deschiderii si profesionalismului reprezentantilor ADLO, precum si facilitatilor si infrastructurii moderne oferite de municipiu.
Asistenta juridica pentru achizitia terenului a fost furnizata de Societatea Civila Profesionala de Avocati „Igor Onuta & Asociatii”, iar consultanta in afaceri in domeniul medical de „Clinica Davidescu”.
Fondata in 1965, Biopharma si-a inceput activitatea dezvoltand tehnologii pentru producerea medicamentelor derivate din plasma.
Primul centru de plasma Biopharma a fost deschis in 2015 in Sumy, Ucraina, ca un parteneriat public-privat cu Guvernul regional. In 2019, Biopharma a investit peste 175 de milioane de dolari intr-o noua instalatie de fractionare, avand o capacitate de procesare de peste 1 milion de litri de plasma umana pe an, fiind singura companie din Europa cu aceasta capacitate.
Biopharma Plasma si-a inceput activitatea in Romania in 2022, avand sediul social in Bucuresti si obiectivul principal de a produce produse farmaceutice prin colectarea si prelucrarea plasmei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
theda mar
ness project
viarom
noark
Ubitech
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
konsent
ERBASU CONSTRUCT
siniat
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
CDS
quadratum
concelex

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander