Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - BRASOV: Proiect de 30 milioane euro pentru reconstructia Stadionului Tineretului
BRASOV: Proiect de 30 milioane euro pentru reconstructia Stadionului Tineretului
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Nov 2023 13:15
Consiliul Local al Municipiului Brasov a aprobat Studiul de Fezabilitate si indicatorii tehnico-economici aferenti reconstructiei Stadionului Tineretului. Costul total pentru amenajarea noii arene, cu o capacitate de 9.716 locuri, este de aproape 150 de milioane de lei (30 de milioane de euro). Noul stadion ar urma sa poata organiza meciuri de fotbal, ar indeplini cerintele de acreditare UEFA, dar ar putea fi folosit si pentru organizarea altor tipuri de evenimente. Conceptul noii arene a fost elaborat de compania de arhitectura Triptic Studio, din Bucuresti, in perioada aprilie-august 2023, la finalul lunii august fiind depus Studiul de Fezabilitate.
"Am propus spre demolare cladirile existente, deoarece au mai mult de 50 de ani, pentru realizarea unui stadion care sa respecte normativele nationale si europene, FRF si UEFA. Am pastrat terenul de fotbal actual si am propus 4 corpuri noi de cladire, doua tribune si doua peluze, care formeaza un stadion unitar. Am mutat tribuna oficiala in partea de sud, iar accesul principal pentru pietoni si auto se face de pe strada Stadionului, unde avem o parcare principala, dar si o zona care duce direct in zona oficiala", a declarat arh. Aurel Basuc, fondator si arhitect principal la Triptic Studio, cu prilejul prezentarii proiectului in sedinta Consiliului Local al municipiului Brasov.
 
 
Cladirea care va adaposti tribuna oficiala va fi ridicata pe 3 niveluri (P+2E), aici urmand a fi amenajate si vestiare, spatii administrative/ tehnice, zone VIP, spatii pentru media etc., iar celelalte trei cladiri (cealalta tribuna si cele doua peluze) vor avea un singur nivel (parter), iar functiunile sunt propuse sub gradene (spatii comerciale, tehnice, birouri administrative, unitati de cazare etc.).
In incinta vor fi amenajate 324 de locuri pentru parcare. 
"Am eficientizat si partea de nord. Acum exista un trotuar necirculabil si am amenajat o promenada de 5-6 metri, plus alte utilitati precum restaurante, baruri, Muzeul Stadionului etc. Am creat si un parc si am «aerisit» toata intersectia", a adaugat arhitectul.
 
 
Potrivit specialistului, tribunele sunt acoperite, copertina este realizata pe structura metalica, iar structura este realizata din beton monolit si prefabricat, in functie de zone. Fatada este dubla, ventilata, realizata pe structura metalica si finisajul este din aluminiu rezistent si certificat sanitar si ISO.
"Avem toate conditiile pentru a depune acest proiect la CNI pentru finantare si din ianuarie 2024 ar trebui sa se deblocheze si partea de buget de investitii la nivel national alocate catre CNI. Brasovul are nevoie de aceasta investitie, pe care o putem duce la indeplinire in urmatorii 2-3 ani", a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Brasov.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
noark
BogArt
quadratum
strabag nivel 1
SIGM
concelex
Acvatot 2019
CDS
viarom
Arduro
ness project
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
rigips
konsent
theda mar
siniat
SSAB
MAKITA
leviatan
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander