Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Info-Santiere - Cityring construieste 350 de apartamente in faza a treia a Atria Urban Resort
Cityring construieste 350 de apartamente in faza a treia a Atria Urban Resort
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 15 Nov 2022 15:42
Atria Urban Resort, complex rezidential dezvoltat in sectorul 1, in zona de nord-vest a Capitalei, de Cityring Development, in parteneriat cu EVERGENT Investments, companie de investitii listata sub simbolul EVER, a demarat Faza III a proiectului, aproape 15% dintre apartamentele ce vor fi construite fiind precontractate in prima zi de la lansarea vanzarilor. Incepand cu aceasta etapa a proiectului rezidential, cladirile Atria Urban Resort vor fi construite mai ”eco-friendly”, cu o rata de eficienta energetica conform standardelor nZEB, avand un sistem propriu de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere asistat de centrala termica din apartament, iar in fiecare apartament va exista si o unitate de ventilare cu recuperare de caldura.
Cele 350 de locuinte noi incluse in Faza a III-a a proiectului vor fi apartamente de tip studio (37-45 mp utili), precum si apartamente cu 2 camere (52-61 mp utili), 3 camere (67-83 mp utili) si 4 camere (87-100 mp utili), iar modelele sunt variate si pot satisface nevoile sau dorintele exprimate de cumparatori: cu terase de pana la 21 mp si gradini de pana la 55 mp, cu logie sau balcon, cu bucatarie deschisa sau inchisa, etc. Faza a III-a va fi construita pe o suprafata totala de 22.834 mp, iar durata lucrarilor va fi de 20 de luni. Astfel, in 2023, cladirile aferente Fazei a III-a vor fi ridicate si in curs de finisare/amenajare.
In aceasta perioada, dezvoltatorul ofera preturi promotionale de lansare oferind discounturi clientilor si o gama larga de modele si compartimentari, inclusiv cele 'best-seller' cu gradini private.
”Dupa primele doua faze construite si locuite, suntem deja recunoscuti pentru politica de dezvoltare sustenabila pe care o aplicam: regim scazut de inaltime preponderent P+4, spatii ample intre cladiri, de la 30 la 100 de metri, zone verzi bogate. Aceasta strategie de dezvoltare este un atribut care ne diferentiaza in peisajul rezidential al Bucurestiului. Cladirile cu o arhitectura curata si moderna sunt echipate cu lift, iar peste 70% din teren este destinat spatiilor deschise si parcurilor centrale cu arbusti, arbori si flori care inconjoara peluzele care servesc drept punct de intalnire pentru comunitate. Piscinele, aleile si piatetele fac din Atria un complex unic din punct de vedere urbanistic, ce a fost premiat in multiple randuri. Dar noutatea cu care am abordat Faza a III-a si pe care o vom continua ulterior si cu Faza a IV-a este eficienta energetica inalta a cladirilor, care va respecta standardul nZEB", a declarat Liria Themo, Marketing Manager al complexului rezidential Atria Urban Resort.
 
Cladiri eficiente energetic pentru piata de 'Middle-Market'
Astfel, incepand cu aceasta noua faza a proiectului, toate cladirile vor fi aliniate cu standardul nZEB de eficienta energetica, respectand principiile ”eco-friendly” specifice conceptului Atria Urban Resort. Sistemele ce urmeaza a fi montate permit inlocuirea aerului din interior cu un aport de aer proaspat din exterior printr-un proces denumit ”transfer de energie”, astfel incat caldura din aerul de iesire este folosita pentru a ridica temperatura aerului din exterior pe masura ce intra in casa, reducandu-se astfel consumul suplimentar de energie.
Totodata, inchiderile exterioare (ferestrele si peretii din exterior) vor avea un grad superior de izolare termica, prin folosirea unor materiale de inalta calitate, respectiv sticla exterioara cu protectie 4S. Tamplaria exterioara folosita face parte dintr-o clasa superioara, iar ferestrele tripan (trei foi de sticla) izoleaza mai bine si reduc pierderile si, in consecinta, optimizeaza consumul de energie.
Apartamentele construite in Faza a III-a au urmatoarele caracteristici: structura de rezistenta din pereti de beton armat cuplati pe ambele directii, infrastructura compusa din fundatii continue de beton, pereti exteriori si interiori din caramida, incalzire in pardoseala de la producator premium. De asemenea, fiecare apartament va fi dotat cu centrala termica proprie, iar utilitatile vor fi contorizate separat si vor fi conectate la furnizorii de utilitati : apa, canalizare, gaz si electricitate.
Parcarile rezidentiale amenajate in complex au fost gandite, de asemenea, in concordanta cu alegerea dezvoltatorului in beneficiul sustenabilitatii. Pentru a mentine costurile accesibile pentru clienti, acestea raman la suprafata.
Accentul pe care dezvoltatorii si arhitectii complexului l-au pus pe dezvoltarea de spatii verzi si pe indicatorii urbanistici ponderati, a adus proiectului, in ultimii doi ani, cinci premii de referinta in industrie. Atria Urban Resort a primit distinctia de "Cea Mai Impresionanta Regenerare Urbana”, din partea Imobiliare.ro si a Clubului Profesionistilor in Imobiliare, precum si premiul "Best Standard Residential Development”, oferit de Construction and Investment Journal - CIJ. Totodata, complexul Atria a fost desemnat ”Proiectul rezidential Middle Market al anului 2021 in Romania”, de catre Imobiliare.ro, precum si ”Cel mai sustenabil proiect rezidential din Bucuresti”, de catre publicatia Club Antreprenor. Cel mai recent premiu primit de Atria Urban Resort a fost in iunie 2022, la Gala Romanian Property Awards, unde i s-a acordat distinctia ”Urban Regeneration Vision 2021”.
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
noark
quadratum
MAKITA
leviatan
FRONTALE
CDS
Ubitech
viarom
concelex
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander