Agenda Constructiilor
Miercuri, 05 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home
CLUJ: Certificat de urbanism pentru extinderea terminalului aeroportului Imprimare Email
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2022 12:02
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat certificatul de urbanism necesar autorizarii lucrarilor de extindere a Terminalului Pasageri-Plecari din cadrul Aeroportului International „Avram Iancu” Cluj-Napoca.
Alin Tise: „Avand in vedere faptul ca, dupa pandemia de Covid-19, traficul de pasageri se estimeaza ca va reveni la nivelul anului 2019, cand au fost inregistrati aproape 3 milioane de pasageri, am decis sa urgentam extinderea actualului terminal de plecari. In acest fel vom putea sa procesam in conditii corespunzatoare toti pasagerii si sa fluidizam, astfel, zona destinata imbracarii, un spatiu supra-aglomerat, in special in orele de varf”.
Noua investitie consta in extinderea, pe latura nordica, a actualului Terminal de Pasageri Plecari, atat la parterul cladirii, cat si la etajul acesteia, inclusiv prin suplimentarea numarului portilor de imbarcare destinate zborurilor interne si externe. Vor fi, astfel, amenajate trei noi porti de imbarcare, din care una destinata traficului intern si doua pentru cel extern. La finalul lucrarilor de construire, Aeroportul clujean va detine nu mai putin de patru porti de imbarcare destinate zborurilor interne si opt porti de imbarcare pentru plecari internationale.
Suprafata totala cu care va fi extins terminalul pe cele doua nivele este de 8.962 mp, cu o arie desfasurata de cca. 22.500 mp.
Prin aceasta investitie se urmareste o mai buna separare fizica a fluxurilor pentru zborurile interne si internationale, cresterea numarului de filtre de control pentru procesarea pasagerilor in orele de varf, asigurarea unui acces facil intre cele doua nivele ale terminalului prin realizarea unor scari/lifturi, etc.
 
ALLBIMAUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
rigips
Ubitech
FRONTALE
viarom
hilti
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere