Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - CLUJ: Contract de 353 milioane lei pentru modernizarea Palatului de Justitie
CLUJ: Contract de 353 milioane lei pentru modernizarea Palatului de Justitie
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 22 Ian 2024 17:37
Curtea de Apel Cluj lanseaza licitatie publica pentru atribuirea unui contract de reparatii capitale si modernizare a Palatului de Justitie Cluj, situat pe str. Piata Stefan cel Mare nr. 1, din Cluj-Napoca. Valoarea estimata a lucrarilor de proiectare si executie este de 353,45 milioane de lei, iar durata de implementare este stabilita la 36 de luni.
Constructia existenta este alcatuita din trei tronsoane, cu regim de inaltime diferit: P (Parter)/ S+P+1E/ P+2E/ S+P+2E/ S+P+2E+M/ P+3E/ S+P+3E si o suprafata desfasurata totala de 23.605 mp. Vor fi realizate lucrari de desfacere a peretilor existenti si realizarea unora noi, modificarea dimensionala/ umplerea/ deschiderea unor noi goluri pentru ferestre si usi, reamenajarea zonelor de acces in cladire, realizarea unor noi scari de circulatie interioare, montarea unor instalatii suplimentare de lifturi, schimbarea de destinatie a zonei de Penitenciar in zona de Birouri, refacerea integrala a acoperisului, reamenajarea curtilor interioare, precum si demolarea extinderilor ulterioare constructiei initiale, cu regim de inaltime P (Parter).
Totodata, este necesara realizarea tuturor masurilor de siguranta la incendiu, pentru intreg ansamblul, iar din punct de vedere energetic si al sustenabilitatii, se impune realizarea unui audit energetic, in urma caruia sa fie luate masuri de reducere a consumului de energie. In plus, este necesara restaurarea si conservarea componentelor artistice si readucerea cladirii la forma si volumetria initiale, recuperarea imaginii originale, avand in vedere faptul ca ansamblul a fost construit intre anii 1900-1902 si reprezinta o etapa deosebit de importanta a patrimoniului arhitectural istoric al orasului.
 
 
Pe langa aceste lucrari, tema de arhitectura propune constructii noi amplasate in curtile interioare 4 si 5. In curtea 3 sunt propuse panouri fotovoltaice, care se vor monta pe acoperisul copertinelor noi.
Pentru participarea la licitatie, companiile interesate trebuie sa dovedeasca ca au realizat o cifra de afaceri medie anuala pentru ultimele 3 exercitii financiare incheiate (2021, 2022 si 2023) de cel putin 500 de milioane de lei.
Termenul-limita pentru primirea ofertelor este stabilit la data de 25 martie 2024.
Va fi selectata oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere al raportului calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40% in punctaj, iar cea tehnica de 60%: experienta profesionala specifica a personalului cheie desemnat (30%) si metodologia de organizare a lucrarilor (30%).
Conform anuntului publicat in SEAP, contractul va fi atribuit cu clauza suspensiva, in sensul ca semnarea acestuia este conditionata de alocarea creditelor bugetare cu aceasta destinatie, semnarea contractului facandu-se cu respectarea dispozitiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice.
Proiectant general este compania Popp & Asociatii, proiectant de specialitate - Architecture & Art Studio, ambele din Bucuresti, iar societatea Geocam Test & Drill, din Cluj-Napoca, a elaborat studiul geotehnic.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
BogArt
concelex
theda mar
CDS
EDIT-Structural
leviatan
quadratum
noark
viarom
rigips
Arduro
ness project
SIGM
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
SSAB
strabag nivel 1
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander