Agenda Constructiilor
Sambata, 29 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Constructia noului CET de 581 milioane lei din Constanta incepe in luna august 2024
Constructia noului CET de 581 milioane lei din Constanta incepe in luna august 2024
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 12 Iun 2024 16:46
Ministerul Economiei a virat in contul Primariei Municipiului Constanta suma de 87,16 milioane de lei, reprezentand avansul pentru inceperea lucrarilor la noul CET Constanta. Potrivit primarului Vergil Chitac, in iulie vor fi demolate constructiile existente in perimetrul de 4 ha in care va fi construita centrala, iar in august este programat startul lucrarilor de executie. Ulterior, in luna decembrie 2024, vor fi instalate noile cazane in locul celor existente, care sunt depasite si vor fi scoase din functiune.
Contractul de proiectare si executie a lucrarilor a fost semnat inca din luna martie a.c. cu asocierea Elsaco Electronic (lider) - Elsaco Engineering - Vestra Industry, din echipa de proiect urmand a face parte si companiile Energomontaj, Aquaterm Green Energy, Electro-Alfa International si Alrosel Project. Valoarea lucrarilor este de 581,3 milioane de lei, termenul de finalizare a proiectului fiind stabilit in decembrie 2025.
Prin acest proiect se asigura constructia unei unitati de productie a energiei termice si electrice in cogenerare de inalta eficienta in sectorul incalzirii centralizate, cu utilizarea gazului natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce in amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde). Acesta va fi construit in curtea vechiului CET, iar capacitatea instalata in cogenerare de inalta eficienta pe gaz va fi de 97 MW.
Proiectul, denumit "Sursa de productie energie utila termica si electrica prin cogenerare de inalta eficienta in municipiul Constanta" beneficiaza de finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Contractul de finantare a fost semnat in decembrie 2022, iar in luna iunie 2023 a fost aprobata Hotararea de Guvern prin care bunurile mobile si imobile ale Centralei Electrice de Termoficare "CET Palas" au fost trecute din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Energiei, in domeniul public al municipiului Constanta.
Studiul de fezabilitate a proiectului a fost intocmit de compania Proarcor Consulting, din Cluj-Napoca.
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
konsent
EDIT-Structural
CDS
theda mar
noark
MAKITA
concelex
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
ness project
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
siniat
strabag nivel 1
quadratum
viarom
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander