Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Electromontaj executa lucrarile de conectare la SEN a noii centrale eoliene Vifor
Electromontaj executa lucrarile de conectare la SEN a noii centrale eoliene Vifor
Info-Santiere Publicat de AG&F 17 Iun 2024 09:56
Grupul Electromontaj anunta inceperea unui nou proiect pe energie verde prin semnarea parteneriatului cu Vestas pentru proiectarea si executia instalatiilor de racordare la Sistemul Energetic National (SEN) a noii centrale eoliene Vifor, cu o putere planificata de 460 MW, ce va fi dezvoltata in judetul Buzau. Proiectul este dezvoltat de producatorul independent de energie Rezolv Energy si compania londoneza Low Carbon, prin subsidiara First Looks Solutions. Companiile au obtinut imprumuturi de pana la 291 milioane de euro pentru constructia Fazei 1 a proiectului Vifor. Finantarea este asigurata de un consortiu de 8 banci, condus de Erste Group, UniCredit Group si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), alaturi de International Finance Corporation (IFC), Intesa Sanpaolo Group, OTP Bank, Raiffeisen Bank International AG si Garanti BBVA Romania.
In urma castigarii licitatiei, Electromontaj a semnat contractul pentru proiectarea si executia instalatiilor de racordare la Sistemul Energetic National al parcului eolian Vifor, prin proiectarea si construirea statiei electrice de conexiuni 400 kV si a statiei de transformare 400/33kV, precum si a liniei electrice aeriene 40 0kV dublu circuit, prin care centrala va evacua puterea produsa in linia aeriana electrica 400 kV existenta.
Parcul eolian Vifor, care consta in 72 de grupuri turbina-generator eoliene de 6,4 MW fiecare, proiectat pentru a genera o capacitate totala de 460 MW, este amplasat in judetul Buzau si este unul dintre cele mai mari din tara. 
Lucrarile contractate de Electromontaj sunt: 
  • Proiectarea si construirea noii statii de transformare de conexiune de 400kV Pogoanele; 
  • Proiectarea si construirea noii statii de utilizator de 400/33kV CEE Vifor care va fi echipata cu 2 unitati de transformare de cate 260MVA;
  • Racordul in linia electrica aeriana 400kV Gura Ialomitei - Stalpu, linie proiectata si executata tot de Electromontaj. 
Racordarea in linia electrica de inalta tensiune de 400 kV deja existenta se va realiza prin sectionarea acesteia si construirea unui tronson nou dublu circuit pana la statia noua 400 kV Pogoanele. Astfel vor rezulta doua linii noi 400kV: Gura Ialomitei - Pogoanele si Pogoanele - Stalpu. 
Proiectul implica si adaptarea instalatiilor existente in statiile adiacente, necesare pentru buna functionare a instalatiilor de protectie, automatizari si telecomunicatii. 
Racordarea noii centrale eoliene direct in reteaua de transport la tensiunea de 400 kV va asigura evacuarea cu eficienta economica maxima a energiei produse din sursa regenerabila, in conditii de maxima siguranta si fiabilitate. 
"Suntem mandri sa contribuim la tranzitia energetica a Romaniei prin acest proiect ambitios. Colaborarea cu Vestas si utilizarea tehnologiilor de ultima generatie ne permit sa asiguram eficienta si fiabilitatea maxima a sistemului, sustinand astfel obiectivele noastre de sustenabilitate si inovare", a declarat Ionut Tanasoaica, Director General Electromontaj. 
Electromontaj va derula si gestiona cu resurse proprii activitatile de proiectare si construire a instalatiilor noi in regim EPC (Engineering, Procurement and Construction), iar proiectul de maxima complexitate se va realiza cu echipamente si sisteme de ultima generatie. 
Constructia proiectului a inceput in mai 2024 si este planificata sa se finalizeze la finalul anului 2025. 
Electromontaj a finalizat anul trecut un proiect similar pe energie verde, in parcul eolian Ruginoasa, iar de curand si linia electrica aeriana 400kV Portile de Fier - Anina - Resita si are in derulare multiple proiecte pentru proiectare si construire de linii de inalta tensiune, statii de transformare, lucrari de tractiune electrica, retehnologizari de centrale electrice precum si proiecte electrice pentru sisteme de irigatii, atat in Romania cat si in afara ei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
SIGM
quadratum
BogArt
EDIT-Structural
viarom
rigips
CDS
siniat
konsent
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
noark
concelex
MAKITA
SSAB
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
ness project

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander