Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ELSACO si VESTRA Industry modernizeaza cu 397 milioane lei CET Hidrocarburi Arad
ELSACO si VESTRA Industry modernizeaza cu 397 milioane lei CET Hidrocarburi Arad
Info-Santiere Publicat de AG&F 08 Feb 2024 12:30
Primaria municipiului Arad anunta desemnarea castigatorului licitatiei pentru proiectare, asistenta tehnica si executia lucrarilor pentru realizarea obiectivului de investitii „Sursa de producere energie termica si electrica prin cogenerare de inalta eficienta la CET Hidrocarburi SA”, Aradul fiind primul municipiu din tara care finalizeaza procedura de achizitie pe aceasta axa de finantare.
Este vorba despre Asocierea Elsaco Electronic (lider) - Elsaco Engineering - Vestra Industry. Oferta depusa de asociere este in valoare de 397,3 milioane lei (fara TVA).
Experienta similara a fost demonstrata de ofertantul castigator prin proiecte similare implementate in Oradea si Botosani.
Termenul limita de depunere al ofertelor a fost la data de 26 octombrie 2023, ora 15:00, fiind depuse doua oferte:
  1. Asocierea SC Restart Energy One SA (lider) asociere cu Energomontaj SA.
  2. Asocierea Elsaco Electronic (lider) - Elsaco Engineering - Vestra Industry.
Urmeaza o perioada de 10 zile pentru depunerea eventualelor contestatii.
“Ma bucur ca suntem primul municipiu din Romania care incheiem procedura de licitatie si semnam contractul cu firma care va asigura serviciile de proiectare si va executa lucrarile propuse in cadrul acestui proiect extrem de important pentru noi. Este cea mai mare investitie in Municipiul Arad din ultimii 34 de ani! Ducem o batalie contra cronometru, fiind vorba despre fonduri PNRR, pentru a finaliza investitia pana in anul 2026, conform prevederilor contractuale. In cazul in care vor fi unii contestatari <> care nu vor urmari decat sa ne intarzie, ii vom da in judecata si vom cere despagubiri, asa cum am procedat si in alte situatii.”, a declarat primarul municipiului Arad, Calin Bibart.
Va reamintim faptul ca retehnologizarea CET H se va realiza cu ajutorul unei finantari din fonduri europene, prin Planul National de Redresare si Rezilienta– Componenta 6 Energie.   
Vorbim despre prima investitie majora in dotarea CET H cu echipamente si instalatii noi, din ultimele trei decenii.   In doi ani de zile, Municipiul Arad va putea dispune de o noua sursa de producere a energiei termice si electrice.
Prin implementarea acestui proiect se intra intr-o noua etapa de modernizare a sistemului de alimentare centralizata cu energie termica din municipiul Arad, in care se urmareste reducerea consumului de combustibil primar cu peste 30% prin producerea energiei electrice si termice in  cogenerare de inalta eficienta si in egala masura reducerea emisiilor de CO2 (dioxid de carbon)
 in atmosfera tot cu peste 30 de procente.  Nu in ultimul rand se estimeaza ca in urma realizarii acestei investitii, pretul de productie al gigacaloriei ar putea scadea cu cel putin 50%.
Termenul de implementare al proiectului "Sursa de producere energie termica si electrica prin cogenerare de inalta eficienta” este 28 februarie 2026.
Serviciile de management de proiect, supervizare a lucrarilor si dirigentia de santier vor fi asigurate de asocierea Ciga Energy EPIC (lider) - RomCapital Invest - Safege SAS.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
konsent
quadratum
strabag nivel 1
EDIT-Structural
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
ness project
CDS
concelex
Acvatot 2019
leviatan
noark
MAKITA
siniat
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
BogArt
SIGM
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander