Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Frasinul si Constructii Erbasu modernizeaza cu 28 milioane euro cladirea SJU Bistrita
Frasinul si Constructii Erbasu modernizeaza cu 28 milioane euro cladirea SJU Bistrita
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 15 Mar 2024 15:37
Cladirea principala a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bistrita va fi reabilitata si modernizata integral in urma unei investitii de 28 milioane de euro. Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a atribuit contractul de executie asocierii formate din companiile Frasinul, Axdesign Grup, Depisto Star, Kreg Construct & Consult, Constructii Erbasu SA si GB Indco. Valoarea contractului este de 135,15 milioane de lei, din 132,9 milioane de lei revin executiei de lucrari, iar 1,19 milioane de lei s-au alocat pentru asistenta tehnica. Durata contractului este de 24 de luni (4 pentru proiectare si 18 pentru executie).
Lucrarile vizeaza eficientizarea energetica a cladirii, introducerea unor sisteme de umbrire a ferestrelor de la nivelul anvelopantei, realizarea si remodelarea tuturor zonelor de acces, instalarea unui sistem de fatade ventilate pentru un plus de eficienta energetica, dar si pentru un aspect estetic modern si durabil. De asemenea, cladirea va fi dotata cu sisteme noi de detectare, semnalizare si alarmare in caz de incendiu si se va interveni asupra infrastructurii electrice, termice, de ventilare si tratare a aerului, precum si la infrastructura de fluide medicale. Proiectul mai precede si extinderea scarii exterioare de evacuare in caz de incendiu, de la P+2E la P+5E, constructia unui lift exterior, precum si amplasarea de statii de incarcare pentru autoturisme hybrid sau electrice.
 
 
Lucrarile la noua cladire a spitalului avanseaza rapid
In paralel, continua si lucrarile de constructie a unei noi cladiri in incinta SJU Bistrita-Nasaud, prin care se va extinde pavilionul principal al spitalului. Structura de rezistenta a cladirii este aproape finalizata, termenul de inaugurare a noii unitati fiind programat in anul 2025.
Potrivit managerului spitalului, Gabriel Lazany, lucrarile la inchiderile exterioare vor fi definitivate in luna mai. "Acum se toarna placile si apoi macaraua va iesi in exteriorul cladirii, pentru a face si inchiderea pe coridorul de trecere. Se lucreaza foarte mult si pe interior, deja am ajuns cu compartimentarile la nivelul 3 pe primul pavilion, lucrari de ventilatie, instalatii electrice. Instalatiile sanitare sunt facute pana acolo. Se fac foarte multe lucrari in paralel", a adaugat managerul SJU Bistrita.
 
 
Noua aripa (2S+P+4E + heliport), cu o suprafata totala de 14.450 mp, va fi legata de cladirea principala printr-o pasarela suspendata si va include sectii de cardiologie, cardiologie interventionala, neurologie, neurochirurgie, gastroenterologie, gastroenterologie interventionala, oftalmologie, ORL, endocrinologie, chirurgie plastica si reparatorie, si hemodializa. De asemenea, blocul operator va fi extins cu 4 noi sali de operatie si, in incinta, va fi construita si o parcare moderna si automatizata (P+4E).
Lucrarile sunt executate de asocierea formata din companiile Dimex 2000 Company, Hidro Salt B 92, Consola Grup Construct, Mansart Corporate si Cubicon Invest.
Investitia, in valoare de 100 de milioane de euro, va beneficia de finantare din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
concelex
rigips
siniat
Ubitech
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ness project
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
quadratum
leviatan
EDIT-Structural
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CDS
viarom
BogArt
konsent

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander