Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Info-Santiere - GIULESTI: Se lucreaza la invelitoarea metalica, fatadele si instalatiile stadionului
GIULESTI: Se lucreaza la invelitoarea metalica, fatadele si instalatiile stadionului
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 05 Ian 2021 14:06
Lucrarile de constructii inainteaza pe santierul viitorului stadion "Valentin Stanescu" din Giulesti, arena urmand a fi definitivata pana la finalul lunii mai 2021. Cseke Attila, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, a verificat, astazi, stadiul lucrarilor si a primit asigurari din partea constructorului ca termenul de finalizare va fi respectat.
Antreprenorul general este reprezentat de asocierea Constructii Erbasu - Concelex - Terra Gaz Construct.
Obiectivul, in valoare de 33,5 milioane de euro, va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri si, in prezent, stadiul fizic al lucrarilor este de 55%. Potrivit unui comunicat al Ministertului Dezvoltarii, pe santier au fost finalizate lucrarile la suprastructura, iar structura metalica de rezistenta a acoperisului este aproape gata. Sunt in stadiu avansat lucrarile privind montajul invelitoarei metalice a acoperisului si, in paralel, se executa lucrari la fatada exterioara, la compartimentarile interioare, la instalatiile sanitare, electrice, de ventilatie etc. Totodata, au inceput lucrarile de realizare a stratului suport pentru viitoarea suprafata de joc a arenei.
"M-am bucurat sa constat ca se lucreaza in ritm sustinut pe arena din Giulesti si am fost asigurat de constructori ca aceasta va fi finalizata pana la sfarsitul lunii mai, astfel incat stadionul sa poate fi redat in conditii optime bucurestenilor si, in acelasi timp, pentru a ne onora obligatiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din aceasta vara", a precizat ministrul dezvoltarii.
Tot astazi, Cseke Attila a vizitat si arenele Arcul de Triumf si Steaua, ale caror lucrari au fost finalizate si pentru care a inceput deja procesul de receptie, in vederea predarii acestora catre beneficiari (Ministerul Tineretului si Sportului, respectiv Ministerul Apararii Nationale).
Cele trei stadioane sunt finantate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin subprogramul "Complexuri sportive", derulat de Compania Nationala de Investitii.
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
top 500
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CDS
CONCEPT STRUCTURE
noark
top 500
leviatan
top 500
viarom
ERBASU CONSTRUCT
concelex
MAKITA
FRONTALE
quadratum
theda mar
Ubitech
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu