Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Groupe Atlantic investeste 60 milioane euro in fabrica din PWP Bucharest North
Groupe Atlantic investeste 60 milioane euro in fabrica din PWP Bucharest North
Info-Santiere Publicat de AG&F 04 Dec 2023 14:19
Groupe Atlantic, unul dintre liderii industriei HVAC (incalzire – ventilatie – aer conditionat), va deschide o fabrica si in Romania, in parcul industrial PWP Bucharest North, din judetul Prahova. Cu 31 de situri industriale si 43 de locatii comerciale, grupul este deja prezent pe 5 continente, urmand sa se extinda si la noi in tara. 
In noul sit se vor investi 60 de milioane de euro, bani folositi pentru a asigura cele mai bune conditii de munca, cu utilaje si aparatura 100% noi. 
Cu o suprafata totala de 145.000 m², din care 31.000 m² spatiu ocupat de cladiri, fabrica va incepe productia de cilindri de apa calda si placi de boilere, pentru mai multe branduri din portofoliul Groupe Atlantic. Activitatea Companiei va incepe in ultimul trimestru din 2024, iar pana in 2026 echipa care va lucra la locatie va ajunge la 370 angajati. 
Arnaud CODRON, Director Industrial, precizeaza ca "Groupe Atlantic a decis sa infiinteze fabrica din Romania pentru a sprijini fabricile noastre existente si a servi clientilor din Europa Centrala din acest segment de piata, stimulat de tranzitia la pompe de caldura. Am ales aceasta locatie pentru ca ne permite sa combinam proximitatea fata de clientii nostri, competitivitatea si calificarile noastre.”
In completarea acestuia, Tomasz JUDA, Manager Fabrica, adauga: "Am inceput operatiunile la noua unitate din Romania pentru a dezvolta, produce si livra cilindri de apa calda pentru uz casnic eco-eficienti, de inalta calitate, la un pret accesibil."
Primii angajati si-au inceput deja activitatea la fabrica, pregatind terenul pentru ca de la mijlocul anului 2024 sa fie primite primele utilaje, urmand ca productia sa inceapa la finalul aceluiasi an.  
Grupul de origine franceza este implicat in tranzitia la un nivel scazut de carbon al constructiilor (sectorul constructiilor reprezinta 1/3 din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera) prin dezvoltarea eficientei energetice a solutiilor si sistemelor sale, prin promovarea eficientei in utilizarea acestora si prin imbunatatirea proceselor sale industriale si logistice.
Cu peste 13.000 de angajati si o cifra de afaceri neta de 3.2 miliarde de euro global, Groupe Atlantic imbunatateste confortul termic pentru a raspunde mai bine nevoilor esentiale de bunastare, sanatate si igiena a milioanelor de clienti din sectorul rezidential si tertiar, prin solutii si sisteme pentru incalzirea si racirea apei si a aerului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
noark
CDS
konsent
ness project
EDIT-Structural
rigips
quadratum
SIGM
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
Acvatot 2019
leviatan
MAKITA
SSAB
Ubitech
viarom
concelex
siniat
CONCEPT STRUCTURE
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander