Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - HAGAG a inceput lucrarile de consolidare a Palatului Stirbei de pe Calea Victoriei
HAGAG a inceput lucrarile de consolidare a Palatului Stirbei de pe Calea Victoriei
Info-Santiere Publicat de AG&F 31 Oct 2023 12:33
Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe a inceput executia lucrarilor privind restaurarea, consolidarea si refunctionalizarea Palatului Stirbei de pe Calea Victoriei. H Stirbei Palace este primul proiect de spatii de retail al companiei, conceput sa raspunda nevoilor segmentului premium al pietei.
Reprezentantii Hagag poarta, in prezent, discutii avansate cu potentiali chiriasi a caror cerere consolidata acopera 90% din suprafata totala inchiriabila.
"Chiar si dupa aproape 200 de ani, Palatul Stirbei ramane expresia vie a idealurilor si aspiratiilor Bucurestiului, sub forma materiala, fiind, in acelasi timp, o marturie a istoriei orasului, precum si o punte intre trecut, prezent si viitor. H Stirbei Palace este unul dintre cele mai asteptate proiecte comerciale din Bucurestiul ultimilor ani, iar acest lucru se datoreaza arhitecturii impresionante si istoriei bogate a proprietatii, dar mai ales conceptului care sta la baza acestui proiect. Spun asta pentru ca, odata finalizat, H Stirbei Palace va fi primul spatiu comercial din tara de tip „department store high-end” care va functiona intr-o cladire monument istoric, cu deschidere stradala si pozitionare exceptionala, pe una dintre principalele artere centrale ale orasului.
 
 
Mai mult decat atat, am reusit sa atragem deja nume sonore din piata bunurilor de lux, si ma bucur sa confirm ca purtam, la acest moment, discutii avansate pentru inchirierea a 90% din suprafata disponibila.”, spune Yitzhak Hagag, Cofondator si actionar al Hagag Development Europe.
Lucrarile presupun restaurarea, consolidarea si refunctionalizarea, in intregime, a cladirii palatului, pastrandu-se linia proiectului initial, de la proportiile si regimul de inaltime, pana la refacerea fatadelor si a elementelor decorative exterioare si interioare, iar executia va fi derulata pe o perioada de timp estimata la aproximativ 24 de luni. Proiectul prevede si reedificarea corpului semicircular care acomoda, in trecut, fosta remiza de trasuri, si care va fi dedicat chiriasilor activi in industria HoReCa. Antreprenorul general desemnat este compania romaneasca BTDConstruct & Ambient. "In calitate de antreprenor general, suntem constienti ca un proiect de o asemenea anvergura precum H Stirbei Palace este, in egala masura, o provocare si o responsabilitate enorma pentru toate partile implicate. In acelasi timp, suntem animati de ideea de a contribui la astfel de initiative de regenerare urbana si pornim la drum cu un avantaj real, bazat pe experienta dovedita pe care echipele noastre au acumultat-o, in parcursul ultimilor ani, pe segmentul proiectelor de renovare si redezvoltare. Avem incredere ca prin intermediul acestor eforturi comune, ale Hagag si ale noastre, Bucurestiul va avea pe harta sa, in curand, un nou punct de atractie: H Stirbei Palace.”, declara Razvan Parvulescu, Head of Business Development al BTDConstruct&Ambient. Edificat in anul 1835, Palatul Stirbei de pe Calea Victoriei nr. 109 a fost, intre 1849-1856, resedinta domneasca. Cele mai ample modificari i-au fost aduse proprietatii in perioada 1881-1891 cand arhitectul Frederich Hartmann semna proiectul de transformare a fatadelor palatului si aducerea lor la formatul in care sunt prezentate astazi. Tot Hartmann a fost responsabil si de proiectul de constructie al corpului semicircular destinat remizei de trasuri, demolat ulterior de fostii proprietari. 
Clasat drept monument istoric de clasa A, Palatul Stirbei din centrul Bucurestiului este considerat a fi una dintre cele mai valoroase si reprezentative constructii din patrimoniul arhitectural, cultural si istoric al capitalei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
noark
siniat
rigips
ness project
viarom
konsent
CDS
MAKITA
Acvatot 2019
concelex
quadratum
EDIT-Structural
theda mar
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander