Agenda Constructiilor
Luni, 26 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - IASI: Investitie de 550 milioane de lei pentru constructia noului stadion municipal
IASI: Investitie de 550 milioane de lei pentru constructia noului stadion municipal
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 24 Aug 2020 06:00
Noul stadion municipal din Iasi - Regele Ferdinand, ce va fi construit in zona Moara de Vant din Iasi, va avea 24.179 de locuri si va necesita un fond investitional de 548,8 milioane de lei (inclusiv TVA), din care lucrarile de constructii-montaj vor insuma 454,7 milioane de lei. Studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici si devizul general al proiectului au primit aviz favorabil unanim din partea consolierilor locali din Iasi. Proiectul va fi propus pentru finantare in urmatoarea perioada de programare a fondurilor europene, 2021-2027.
"S-a terminat faza de proiectare la nivel de studiu de fezabilitate, si continua cu faza de proiect tehnic si detalii de executie. (...) Din punct de vedere arhitectural, noul stadion va fi inspirat de coroana Regelui Ferdinand, fiind preluate elementele cele mai puternice care o construiesc. Cele opt lamele, care formeaza coroana, vor fi multiplicate in 30 de elemente de sustinere", a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici, arena va avea 24.179 de scaune si o suprafata desfasurata totala de peste 85.000 mp. Conform proiectului, locurile pe scaune pentru public vor fi organizate pe doua niveluri de gradene, cuprinzand zona de tribuna est, partial vest si cele doua peluze, nord si sud. Functiunile destinate publicului general vor fi organizate la nivelul parterului astfel incat fiecare sector sa aiba grupuri sanitare, zona de alimentatie publica. Spatiile publicul VIP vor fi in zona de vest, cu zona de scaune in tribuna vest si 40 de loje organizate pe doua niveluri, cu parcare subterana prevazuta la nivelul subsolului, cu zona de foaier si alimentatie publica organizata la fiecare nivel VIP.
In zona de vest vor fi grupate spatiile destinate sportivilor si oficialilor, precum zona de lucru media. Locurile aferente tribunei mass-media vor fi organizate in zona vest, deasupra lojilor VIP. Studiourile TV cu vedere la teren vor fi amplasate in zona vest.
Suplimentar, pe latura de est este prevazuta amenajarea unui hotel destinat sportivilor, cu o capacitate de aproximativ 24 de unitati de cazare, in camere duble. Acesta va beneficia de facilitatile caracteristice unui hotel - receptie, zona de luat masa in regim de catering, oficiu de etaj, circulatii verticale si orizontale, zone de relaxare.
Stadionul va avea amplasate la nivelul demisolului, pe zona de vest, spatii care functioneaza independent de restul stadionului: restaurant, cafenea, un muzeu dedicat echipei FC Politehnica lasi, un fan shop si un magazin cu articole sportive. Aceste spatii vor fi usor accesibile din exterior, cu program de functionare si in afara meciurilor sportive. Restaurantul va avea o capacitate de aproximativ 240 de persoane si va putea lucra atat independent, cat si in relatie cu foaierul VIP, situat adiacent. Cafeneaua va putea acomoda un numar de 70 de persoane.
Pentru fiecare sector de spectatori va fi prevazut un punct de prim ajutor. De asemenea, vor fi asigurate spatii comerciale, zone de alimentatie publica si grupuri sanitare. Noul stadion va dispune de facilitati pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, inclusiv cu grupuri sanitare dimensionate corespunzator.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESKelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere