Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - IASI: Licitatie internationala de 50 milioane euro pentru constructia depoului Dacia
IASI: Licitatie internationala de 50 milioane euro pentru constructia depoului Dacia
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Apr 2024 10:28
Licitatia pentru construirea unui nou depou in cartierul Dacia a fost lansata pe portalul de achizitii al Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), a anuntat primarul Mihai Chirica. Procedura se desfasoara exclusiv prin intermediul acestui portal, institutia care acorda municipalitatii imprumutul prin care este cofinantata investitia, si are o prevedere financiară de 43,77 milioane de euro (circa 217 milioane de lei).
Potrivit anuntului pe portalul BERD, ofertele pot fi depuse pana pe 27 mai, contractul fiind de tip design & build. Tot pe portalul BERD este organizata si o licitatie pentru atribuirea serviciilor de supervizare a lucrarilor. Procedura are o prevedere financiara de 1,14 milioane de euro, iar ofertele pot fi depuse pana pe 29 aprilie 2024.
"Realizarea unui nou depou a devenit prioritara in contextul achizitiei de catre municipalitatea ieseana, prin intermediul fondurilor europene obtinute prin Programul Operational Regional 2024-2020, a 32 de tramvaie (Bozankaya si PESA) si a 44 de autobuze electrice, la care se adauga achizitia a 18 tramvaie si a 25 de autobuze electrice prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR)", a transmis Mihai Chirica.
Municipalitatea are la dispozitie o suprafata de 5,5 hectare pentru constructia noului depou. Terenul este liber de constructii, vechiul depou fiind demolat, recent, de compania SMZ Impex.
Noul obiectiv va avea doua spatii de adapostire, unul pentru tramvaie, celalalt pentru autobuze electrice, spatii pentru reparatii, cladiri pentru diverse instalatii etc.
 
 
"Va fi primul depou din Romania, dar si din Europa de Est, construit pentru a fi independent energetic, astfel ca toate capacitatile energetice vor fi asigurate de panouri fotovoltaice. Realizarea noului depou se va face cu tehnologii de ultima generatie care asigura integrarea conceptului de digitalizare atat in faza de operare a mijloacelor de transport, cat si in faza de intretinere, revizii si reparatii a vehiculelor", a precizat Mihai Chirica.
Proiectul include si modernizarea podului peste paraul Rediu, modernizarea strazii Stramosilor si a Rondului Dacia si crearea unei statii intermodale. Pe o suprafata de un hectar, care face parte din proprietatea Primariei, s-a aprobat inlocuirea suprastructurii si consolidarea infrastructurii podului existent, inclusiv modernizarea tramei stradale (str. Stramosilor), pe o lungime de aproximativ 440 m, prin largirea profilului stradal pentru separarea circulatiei pe moduri de transport in doua directii (tramvaie si autobuze), si amenajarea unei zone verzi si trotuare pe ambele parti.
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CDS
konsent
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
rigips
leviatan
MAKITA
concelex
ness project
quadratum
EDIT-Structural
siniat
theda mar
Acvatot 2019
noark
Ubitech
BogArt

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander