Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - IASI: Sala Polivalenta de 96 milioane euro asteapta HG pentru finantarea proiectului
IASI: Sala Polivalenta de 96 milioane euro asteapta HG pentru finantarea proiectului
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 21 Dec 2023 12:29
Proiectul Salii Polivalente "Regina Maria", din Iasi, a primit aviz favorabil de la Consiliul Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National si Locuinte, care functioneaza pe langa Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA) si care include reprezentanti din mai multe ministere, au transmis reprezentantii Primariei Municipiului Iasi. In continuare, MDLPA va initia un proiect de Hotarare, ce va fi supus aprobarii Executivului in perioada urmatoare.
"Contam, asadar, pe sprijinul Guvernului Romaniei pentru acest proiect, care va fi preluat si finantat de Compania Nationala de Investitii SA (CNI)", a declarat primarul Mihai Chirica.
Pana in prezent, Primaria Municipiului Iasi a finalizat si a trimis CNI studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de executie (faza DTAC, DTOE, PTh si DDE), Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vant - Podgoria Copou, certificatul de urbanism, avizul de mediu, cel de la Autoritatea Aeronautica, autorizatia de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Iasi, autorizatia de construire si toate celelalte documente prevazute de lege.
Dupa adoptarea Hotararii de Guvern privind finantarea proiectului, urmeaza organizarea licitatiei pentru lucrari si inceperea acestora.
Noua sala polivalenta va fi construita in zona Moara de Vant, pe un teren al municipalitatii de aproape 8 hectare aflat in vecinatatea viitorului Spital Regional de Urgenta. Sala, al carei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosita in permanenta ca baza de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.) si va avea o capacitate de circa 10.000 de locuri. Sala va avea multiple facilitati de servire pentru public, spatii comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc.
Sala Polivalenta are o valoare estimata la 476 milioane de lei (inclusiv TVA), echivalentul a circa 96 milioane de euro.
Proiectant general este Sigm Home Projects, Concrete & Design Solutions asigura partea de arhitectura si Allied Engineers Grup, proiectarea structurii de rezistenta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
BogArt
viarom
CDS
quadratum
siniat
EDIT-Structural
Ubitech
theda mar
rigips
ness project
concelex
konsent
SIGM
Arduro
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander