Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - INCEP lucrari de constructii la primele 20 de spitale acceptate la finantare din PNRR
INCEP lucrari de constructii la primele 20 de spitale acceptate la finantare din PNRR
Info-Santiere Publicat de AG&F 23 Mai 2024 11:35
Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca vor incepe "imediat" lucrarile la 20 de spitale din cele 27 de obiective care au fost acceptate la finantare din PNRR, informeaza Agerpres.
"Sunt spitale din PNRR, incep lucrarile imediat la 20 din cele 27 de obiective care au fost acceptate pentru finantare. Sunt unii care au anumite intarzieri si sigur ca lucrul acesta o sa fie evaluat nu peste mult timp. Bineinteles, investim in medicina de familie, centrele comunitare integrate, ambulatorii de specialitate in dotarea spitalelor pentru controlul infectiilor si toate aceste proiecte sunt in derulare. Am semnat 3.200 de contracte insemnand peste 98% din suma aflata la dispozitia Ministerului Sanatatii pentru Planul National de Redresare si Rezilienta. Am inceput si platile, dar lucrul acesta se va accelera in perioada urmatoare cand vor exista cereri de plata din partea celor care deruleaza proiectele", a afirmat ministrul la Conferinta "Pria Financing the Healthcare System in Romania".
Potrivit acestuia, sunt necesari "bani noi" in sistemul de sanatate.
"In mod evident trebuie bani noi in sanatate, desi pare mult un miliard de euro pe luna in sistemul de sanatate, acest un miliard reprezinta 40% din media Uniunii Europene ca si valoare absoluta", a aratat Rafila.
In opinia sa, ar trebui luata in considerare o redefinire a pachetului de servicii de baza in asa fel incat sa fie stimulativa pentru dezvoltarea unor asigurari private si a unui sistem de deductibilitati care sa incurajeze oamenii sa faca aceste asigurari.
"Este clar ca trebuie resurse noi si atunci resurse noi faci fie prin extindere si s-a intamplat anul acesta o extindere a numarului de platitori de asigurari sociale de sanatate cu vreo 900.000, daca nu ma insel, prin includerea unor categorii care fusesera exceptate in trecut, dezvoltarea asigurarilor private de sanatate, care in Romania cred ca reprezinta sub 1%, daca sunt corecte cifrele mele, sunt 1% din ceea ce reprezinta asigurarile publice. Aici cred ca sunt doua elemente care ar trebuie sa le luam in considerare: o redefinire a pachetului de servicii de baza cat sa fie stimulativa pentru dezvoltarea unor asigurari private si a unui sistem de deductibilitati care sa incurajeze oamenii sa faca aceste asigurari", a explicat ministrul Sanatatii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
leviatan
siniat
Acvatot 2019
viarom
rigips
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
theda mar
Ubitech
noark
concelex
MAKITA
quadratum
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CDS
strabag nivel 1
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander