Agenda Constructiilor
Vineri, 23 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - IULIUS a inceput constructia Palas Campus, investitie de 120 milioane de euro
IULIUS a inceput constructia Palas Campus, investitie de 120 milioane de euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 08 Iul 2020 16:39
Dezvoltatorul imobiliar Iulius a demarat lucrarile de constructie a Palas Campus, in zona centrala a municipiului Iasi, in proximitatea ansamblului Palas. Cladirea de birouri va avea o suprafata inchiriabila de 60.000 mp si va fi ridicata in urmatorii doi ani, in urma unei investitii de 120 de milioane de euro.
"Ne dorim ca proiectele noastre sa aduca in continuare plus-valoare comunitatii, atat din punct de vedere economic, cat si social. Avem incredere ca, asa cum s-a intamplat si in cei 8 ani de la inaugurarea ansamblului Palas, noua dezvoltare de regenerare urbana va continua sa genereze oportunitati pentru evolutia Iasului si sa il impuna drept un oras competitiv. Viziunea noastra este de a realiza mai mult decat cladiri, acei poli de magnetism urban, care includ zone verzi si atractii pentru comunitate, dar si cu un aport major in modernizarea infrastructurii orasului”, a declarat Iulian Dascalu, presedintele companiei Iulius.
Cladirea (S+P+6E) va fi compusa din sase corpuri de cladire conectate intre ele la primele trei etaje, si va avea o suprafata totala de 86.000 mp. Corpurile sunt proiectate cu inaltimi diferite, care pot ajunge pana la maximum sase etaje, in concordanta cu silueta urbana si respectarea unghiurilor de vizibilitate. Totodata, doua niveluri subterane vor fi alocate unei parcari cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri.
Ansamblul va mai include spatii de tip coworking in aer liber, in premiera pentru regiune, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele si terase, un hub medical, dar si o zona de servicii, care sa faciliteze promovarea producatorilor locali. Conectivitatea campusului in interior va fi asigurata de 22 de lifturi si noduri de legatura pietonala, gandite ca zone de relaxare.
Investitia Iulius mai include si realizarea unei noi artere de circulatie, care va conecta doua mari bulevarde centrale (Bd. Anastasie Panu si Bd. Regele Ferdinand I al Romaniei), iar alte cinci strazi adiacente vor fi largite si modernizate (Sf. Andrei, Trei Ierarhi, Iancu Bacalu, Buznea, Tanasescu). In total, aproape 10.000 mp de lucrari de asfaltare si 5.500 mp de trotuare.
Totodata, va fi amenajata o parcare subterana cu doua niveluri, o investitie de 33,3 milioane de euro, care va completa capacitatea celei din ansamblul Palas cu inca 625 de spatii si va face ca, in centrul orasului, comunitatea sa beneficieze de 3.200 locuri de garare.
De asemenea, vor fi amenajate si piste de ciclism cu o lungime de aproape 650 metri, dar si circa 500 de spatii pentru biciclete. Cu acelasi scop va fi amenajata si o statie pentru mijloacele de transport in comun, conexiuni pietonale intre centrul orasului si intregul areal, dar si facilitati pentru automobilele electrice.
Palas Campus va include si o componenta „green” de peste 4.500 mp, o investitie de peste 1,4 milioane de euro in noi spatii verzi, care vor include alei pietonale, arbori si plante variate, dar si spatii de recreere. De amenajarea lor se va ocupa aceeasi echipa internationala de peisagisti care a proiectat parcurile din Palas Iasi si Iulius Town Timisoara, potrivit datelor Iulius.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19elmas_1octAUTODESKALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
rigips
Acvatot 2019
hilti
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere