Agenda Constructiilor
Joi, 02 Februarie 2023
Abonare reviste
Home
Loft Green Apartments foloseste pentru fatade Thermowood, material lemnos durabil Imprimare Email
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 19 Apr 2021 14:06
Concurenta tot mai mare pe piata rezidentiala autohtona, aflata in plina expansiune, aduce noutate si in santiere, la constructia noilor blocuri. Compania Ecovillas a ales sa iasa din solutiile clasice de constructie prin implementarea la proiectul construit la Mogosoaia - LOFT Green Apartments - unor solutii de ultima generatie ce tin de izolatie si fatada, solutii sustenabile si reciclabile, care sporesc confortul locatarilor. Noile modificari, precum si cresterea costurilor pentru unele dintre materiale, au dus la o crestere a costurilor cu aproximativ 20%, comparativ cu faza anterioara a proiectului.
Desi este un produs mai scump, am ales izolatia cu spuma poliuretanica cu celula inchisa pentru ca ne-am gandit la beneficiile sale in timp. In primul rand, spuma poliuretanica izoleaza foarte bine, nu este un material alergen si nu face praf. De asemenea, exclude factorul uman in montaj si aer si are coeficient de dilatare minim , adica nu apar microfisuri. Spuma creste eficienta energetica a cladirii si contribuie la reducerea emisiilor de carbon in atmosfera, lucru pe care noi mizam la proiectul LOFT care are ZERO emisii de CO2 si la producerea energiei termice, prin pompe de caldura geotermice. In plus, spuma poliuretanica este sigura pentru mediu si nu dezvolta mucegai, iar la productia spumei poliuretanice nu se folosesc gaze care afecteaza mediul inconjurator, fiind un material ce se recicleaza in totalitate. (Slavic Vlas - partener LOFT green apartments)
Primul bloc din Romania cu fatada 100% din lemn tratat in mod natural
Compania Ecovillas si arhitectul proiectului Maxim Calujac au ales ca faza a 2-a a proiectului sa fie si mai aproape de natura prin fatada blocurilor. Astfel, blocul 2 este primul bloc din Romania cu fatada in totalitate realizata din lemn, un produs prietenos cu mediul ce nu polueaza si se va bucura de "silver effect" odata cu trecerea timpului.
Am ales lemnul pentru ca este un material crud, natural ce va oferi un cadru mai apropiat de natura. Practic, culoarea lemnului se va schimba in urmatoarele luni si va trece la nuante de gri, asemanatoare scoartei copacilor din padure. Arhitectul a dorit prin aceasta solutie sa integreze vizual imobilele in natura. Am decis sa punem si mai mult accent pe calitate, pe bucurie, pe exterior, pe confortul emotional al locatarilor si pe estetica locuintelor. (Slavic Vlas - partener LOFT green apartments)
Lemnul Lunawood Thermowood este cea mai noua tehnologie de pe piata, fiind un produs sustenabil, non-toxic si care ofera un aspect natural cladirilor.
Lunawood Thermowood este un material lemnos durabil, special adus din Finlanda, tratat non-toxic pentru a rezista cat mai mult in timp prin utilizarea metodelor naturale precum caldura si aburul. In felul acesta se obtine o imbunatatire a proprietatilor lemnului si poate fi folosit cu succes inclusiv la exterior.
Conceptul proiectului LOFT green apartments este nou pe piata din Romania si este importat din Tarile Scandinave, totul este gandit pentru a satisface cererea de locuinte moderne, eficiente si independente din punct de vedere energetic.
Loft Green Apartments este nominalizat la premiile Uniunii Europene pentru arhitectura contemporana.
Proiectul LOFT green apartments va participa la concursul de arhitectura contemporana ce se va organiza anul viitor, fiind printre proiectele nominalizate in cadrul concursului. Punctele unice ale complexului sunt absenta grinzilor si designul interior de tip loft, celebru deja in principalele capitale europene.
”Caracteristica izbitoare care scoate in evidenta conceptul proiectului este absenta grinzilor. Greutatea cladirii este suportata de coloane si pardoseli din beton armat, abordarea a fost sa le adaugam noi functii si sa folosim aceste elemente ca parti ale conceptului de proiectare. In plus fata de elementele structurale, peretii de caramida sunt lasati neacoperiti in mod deliberat, creand estetica industriala” (Maxim Calujac - ansamarchitect proiect LOFT green apartments)
Ansamblul LOFT green apartaments, nominalizat in acest an la Premiile Uniunii Europene pentru Arhitectura, este primul ansamblu de apartamente verzi din Romania. Apartamentele au costuri mai mici la intretinere, datorita eficientei energetice a cladirilor si a pompelor de caldura geotermice utilizate pentru incalzire, racirea si asigurarea apei calde. Locuintele se afla in Mogosoaia si au vedere la padure, 7.500 mp de curte cu spatii verzi, alei si parcari. Prima faza a proiectului este deja livrata si locuita, iar faza a 2-a se afla in constructie cu doua blocuri noi. In total complexul include 154 de apartamente cu locuinte de tip studio, 2 camere si 3 camere. Ansamblul include si alte facilitati eco-friendly precum infrastructura pentru prize incarcare masini electrice, parcari pentru biciclete si pentru carucioare, loc de joaca si reciclare selectiva a deseurilor.
 
man and machineALLBIMMESENBURGVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hilti
MAKITA
CELCO 2020
rigips
BMI_Icopal
FRONTALE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023