Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ME: Demers pentru constructia unui centru de mentenanta pentru Lockheed Martin
ME: Demers pentru constructia unui centru de mentenanta pentru Lockheed Martin
Info-Santiere Publicat de AG&F 12 Dec 2023 11:27
O delegatie a companiei americane Lockheed Martin va veni in vizita in Romania in luna ianuarie a anului viitor in vederea discutarii unui plan de actiune cu termene clare privitor la realizarea in Romania a unui Centru regional de mentenanta pentru produsele companiei, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea, potrivit Agerpres.
El a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria despre actiunile concrete convenite in urma discutiilor purtate cu companii americane, intre care si Lockheed Martin, in cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent in SUA alaturi de premierul Marcel Ciolacu.
"Pot sa va spun ca in a treia saptamana din luna ianuarie, deci la inceputul anului, vicepresedintele Lockheed Martin, care raspunde de cooperare industriala si de relatiile internationale, va fi in Romania. Va fi la Cluj, pentru semnarea unui acord, memorandum, protocol, nu stiu exact care este forma actului respectiv, in care Lockheed Martin coopereaza cu Universitatea in domeniul Inteligentei Artificiale, dar in acelasi timp va fi si la Bucuresti pentru a incepe impreuna demersurile de constituire a acestui Centru regional de mentenanta pentru ceea ce produce Lockheed Martin, nu vorbim doar despre F-16, sunt si multe alte produse, echipamente ale Lockheed Martin. O parte sunt deja efective la companiile private din industria de aparare. Ne dorim consolidarea, ne dorim extinderea capacitatilor noastre la nivel regional si atunci probabil ca va fi nevoie de extindere a capacitatilor de mentenanta in Romania", a declarat Radu Oprea.
El a aratat ca reprezentantul Lockheed Martin va veni in Romania in "ideea de a construi un plan de actiune foarte clar, cu termene, cu responsabilitati pentru fiecare dintre parti, astfel incat acest demers sa fie facut intr-un timp cat mai scurt".
Ministrul nu a dorit sa avanseze un calendar de realizare a proiectului, dar a punctat modul rapid la care s-au derulat lucrurile in cazul Centrului de pregatire a pilotilor pentru aeronavele F16.
"Ati vazut cat de repede s-au intamplat lucrurile cu centrul de pregatire a pilotilor pentru F-16. Si aici Ministerul Apararii Nationale a avut un rol determinant", a punctat Oprea.
El a mai adaugat ca este prea devreme pentru a se discuta despre valoarea investitiilor in centrul de mentenanta. "Suntem in etapa de a identifica exact nevoile regionale si de aici vom avea toate informatiile", a precizat Oprea.
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
SSAB
noark
EDIT-Structural
MAKITA
concelex
siniat
rigips
CONCEPT STRUCTURE
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
strabag nivel 1
SIGM
ness project
Ubitech
theda mar
BogArt
leviatan
Acvatot 2019
quadratum
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander