Agenda Constructiilor
Marti, 05 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Info-Santiere - MIS Grup: Lucrari la fundatia si stalpii de rezistenta ai salii polivalente din Brasov
MIS Grup: Lucrari la fundatia si stalpii de rezistenta ai salii polivalente din Brasov
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 17 Mai 2023 12:49
Lucrarile la Sala Polivalenta din Brasov se deruleaza conform graficului, in acest moment fiind in desfasurare etapa de turnare a fundatiilor si armare a stalpilor. Pana la sfarsitul lunii iunie se va finaliza aceasta etapa, dupa care se va trece la lucrarile de turnare a peretilor si stalpilor pentru primul nivel (subsolul), astfel incat, pana la sfarsitul acestui an, tot ceea ce inseamna zona suprafete de joc, vestiare, parcare, spatii anexa, bazine de apa sa fie finalizate.
„Este o investitie care avanseaza, a inceput in septembrie anul trecut, cu o durata totala de 36 de luni; in septembrie 2025 ar trebui sa fie gata. Este foarte important ca a fost finalizata etapa de realizare a pilotilor care vor constitui baza fundatiilor si ca aceasta etapa, care este cea mai riscanta, cea care poate sa dea nastere la cheltuieli si la lucrari neprevazute, s-a incheiat cu bine. Acum suntem in faza de de fundatie si se vad deja primii stalpi. Este o investitie importanta pentru municipiul Brasov, pe care ne-o dorim finalizata cat mai curand, cu atat mai mult cu cat sportul brasovean are nevoie de o astfel de arena, cu atat mai mult cu cat anul acesta avem, iata, echipe noi in primele ligi, la sporturi precum volei si sau handbal, care a revenit, si speram ca si baschetul, la finalul lunii mai, sa ne aduca vesti bune cu o calificare in prima divizie masculina“, a precizat primarul Allen Coliban.
Conform reprezentantilor firmei de constructii, pana in acest moment s-au realizat lucrari de terasare, turnarea celor 1.915 de piloti forati cu diametre intre 500 si 600 de mm si cu o lungime de pana la 15 metri, la o adancimea maxima de forare de 21,5 metri.
In acest moment se lucreaza la armarea, cofrarea si turnarea fundatiilor, precum si la armarea celor 253 de stalpi de rezistenta, lucrarile fiind programate sa se incheie la sfarsitul lunii iunie.
„Am realizat sapatura centrala, am realizat partea de platforma de lucru, am realizat fundatiile speciale, adica pilotii indesati, 1.915 bucati de diferite diametre si lungimi. Lucram acum la partea de fundatii izolate, grinzi de fundare, armare si cofrare elemente verticale aferente subsolului - stalpi, diafragme - si ne pregatim pentru realizarea planseului peste subsol, ca sa il terminam pana la finalul anului. Acest lucru se va face pe etape: cum finalizam un tronson de elemente verticale, urmeaza sa venim din spate cu partea de planseu“, a explicat Dan Barna, reprezentantul constructorului.
Durata de construire a salii este de 36 de luni de la data ordinului de incepere a lucrarilor, respectiv din 16 septembrie 2022.
Valoarea lucrarilor este de 356,7 milioane de lei, din care cea mai mare parte este acoperita de CNI; Primaria Brasov va suporta 3,5% din cheltuieli.
Lucrarile sunt realizate, in urma licitatiei organizate de CNI, de Asocierea MIS Grup SRL (Bistrita), Electrogrup S.A. (Cluj) si Energosteel ART SRL (Brasov), impreuna cu Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi din Turcia - tert, avand ca si subcontractanti: Terratest Geotehnic SA, Loyal Center SRL, Eco Garden Construct SRL; Roland Survey; Saiatest; Generalsting; Dianova Instal; Abcony Serv; Elron Energy CO, KONE Ascensorul SA.
Sala este construita pe terenul fostului stadion municipal si, conform proiectului tehnic, va avea o capacitate de 10.059 de locuri, in conditiile unei utilizari flexibile, fiind destinata competitiilor sportive, concertelor, conferintelor, congreselor, activitatilor culturale, cu respectarea normelor in domeniu care sa permita omologarea ei la standarde nationale si internationale si care sa asigure organizarea unei mari varietati de competitii.
In cadrul Salii polivalente se va realiza si o sala de incalzire, care este de asemenea dotata cu tribune, cu 1.152 locuri, rezultand un numar total de 11.211 locuri. pentru public in intreg complexul.
 
Descrierea functionala
Constructia salii polivalente va permite desfasurarea urmatoarelor activitati:
- sporturi (arena principala si spatii anexe): tenis de camp, tenis de masa, baschet, handbal, fotbal in sala, badminton, volei, floorball (hochei pe podea), box, atletism usor (in sala), gimnastica, tir sportiv, haltere, scrima, karate, judo, aikido etc., posibile datorita modularitatii si mobilitatii suprafetei de joc si a spatiilor anexe. Terenul de sport va avea un sistem de pardoseala din parchet, demontabil, multisport, agrementata FIBA. Pentru competitiile de handbal, peste pardoseala din parchet se va instala o pardoseala demontabila din PVC.
- evenimente culturale: concerte de scena, dans sportiv, competitii internationale de dans, congrese, simpozioane, vernisaje, adunari religioase, etc.
Constructia va fi organizata functional pe patru niveluri:
Subsolul (cota -5.70m) este nivelul unde se realizeaza accesul in incinta de joc a salii de sport, a salii de incalzire si la anexele sportivilor (vestiare, sala de antrenament). La acelasi nivel sunt caile de acces la zonele VIP, presa si administratie, conectate cu parcarile special rezervate si separate de caile de acces ale publicului. Sub gradene sunt plasate cabine pentru artisti. Aditional, se gasesc spatii tehnice, de depozitare, adapost de protectie civila, depozite pentru deseuri si de aprovizionare pentru serviciile publice.
Parterul este nivelul unde se realizeaza accesul publicului in cladire, cu spatii comerciale de inchiriat si servicii de bar, accesul la grupurile sanitare si distributia pe verticala a spectatorilor pe cele 8 grupe de scari, pana la etajul 1.
Mezaninul (cota +3.62) este dedicat publicului, avand spatii pentru grupuri sanitare si doua zone cu logii pentru acces in exterior, iar la cota +3.30 se afla patru sali de conferinte - doua de 129 locuri si doua de 60 locuri - avand ca spatii anexa baruri, garderobe si grupuri sanitare. In zona sudica se regasesc spatii tehnice si o zona de bucatarie care deserveste restaurantul de la etajul urmator.
Etajul 1 (cota +7.24m) este alocat atat publicului, cat si persoanelor VIP si presei, acestea din urma beneficiind de o zona cu acces separat, care este deservita de bar, restaurant si terasa adiacenta unei zone inierbate, necirculabile, aflata peste sala secundara. Atasata zonei de alimentatie se afla zona de bucatarie, cu spatii de depozitare si spatii tehnice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CDS
concelex
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
MAKITA
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
strabag nivel 1
leviatan
FRONTALE
rigips

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander