Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Nokian Tyres a fabricat deja prima anvelopa la Oradea, finalizarea fabricii in 2025
Nokian Tyres a fabricat deja prima anvelopa la Oradea, finalizarea fabricii in 2025
Info-Santiere Publicat de AG&F 02 Iul 2024 10:29
In data de 1 iulie 2024, compania Nokian Tyres a produs prima anvelopa in noua sa fabrica pe care o construieste in Oradea. Acest moment important pentru evolutia proiectului a fost atins la data anticipata, iar lucrarile inainteaza conform planificarii si bugetului alocat. Productia la scara comerciala va incepe in prima parte a anului 2025.
Constructia fabricii a inceput in mai 2023. Proiectarea cladirilor a fost realizata de compania Prodesign Engineering & Construction, iar antreprenor general este grupul Con-A.
De anul trecut, compania deruleaza si o campanie de recrutare pentru formarea echipei locale. In 2023 si 2024 au fost selectati atat candidati pentru zona de productie, cat si pentru roluri administrative si de conducere. Echipa de lansare, formata din 60 de specialisti, coordoneaza cresterea etapizata a capacitatii de productie si a beneficiat de un stagiu de formare la fabrica Nokian Tyres din Finlanda, pe parcursul primaverii. In total, fabrica va avea aproximativ 500 de angajati.
 
 
“Odata cu prima anvelopa realizata aici, am avut ocazia de a testa capacitatea de productie din noua fabrica si totul decurge conform planului. La randul lor, membrii echipei au parcurs cu succes stagiul de practica din Finlanda si au acum toate informatiile necesare pentru a putea produce anvelope premium la fel ca in celelalte fabrici ale noastre: fara compromisuri. Datorita implicarii fiecaruia dintre ei, putem sa sarbatorim astazi productia primei anvelope in fabrica Nokian Tyres din Oradea”, spune Susanna Tusa, Director General si Vice Presedinte al Nokian Tyres Romania Operations. 
Dupa ce va deveni operationala, fabrica Nokian Tyres va avea o capacitate anuala de productie de 6 milioane de anvelope, cu potential de crestere in viitor, iar suprafata totala construita este de aproximativ 100.000 mp. Valoarea investitiei se ridica la 650 de milioane de Euro. Anvelopele produse in Oradea vor fi comercializate in principal in Europa centrala, gratie localizarii strategice, in proximitatea clientilor din aceasta regiune.
 
 
Prima anvelopa produsa in Oradea este Nokian Tyres Snowproof 2, un simbol al aniversarii a 90 de ani de la inventia anvelopelor de iarna
Prima anvelopa produsa in fabrica Nokian Tyres din Oradea este Snowproof 2, o anvelopa de iarna fara crampoane special conceputa pentru soferii de autoturisme din Europa Centrala. Prin acest produs premium, compania marcheaza aniversarea a 90 de ani de la una dintre cele mai importante inovatii ale sale – anvelopa de iarna – precum si deceniile de traditie in a face calatoriile mai sigure, in intreaga lume. 
“Nokian Tyres a inventat anvelopa de iarna in 1934. Nu puteam sarbatori mai frumos aniversarea celor 90 de ani de la acest moment, decat fabricand unul dintre produsele noastre emblematice, in cea mai noua fabrica a noastra. Scopul nostru este sa facem lumea mai sigura reinventand continuu anvelopele si modul in care acestea sunt realizate. Asa am procedat de-a lungul anilor, anvelopa cu anvelopa si asa vom face si in fabrica din Oradea”, adauga Susanna Tusa.
 
 
Prima fabrica de anvelope din lume cu zero emisii de CO2
Dupa inaugurare, fabrica Nokian Tyres din Oradea va scrie istorie: este prima unitate de productie din industria anvelopelor cu zero emisii de CO2. Pe langa statutul de reper in industrie, fabrica propune si o abordare holistica a sustenabilitatii, ce include utilizarea energiei electrice provenind exclusiv din surse curate si procese automatizate, cu inalta eficienta energetica. In plus, fabrica va adopta si standarde foarte riguroase privind deseurile ce ajung la groapa de gunoi, la fel ca celelalte unitati Nokian Tyres din Finlanda si Statele Unite ale Americii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Ubitech
leviatan
ness project
quadratum
noark
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
MAKITA
theda mar
concelex
CDS
konsent
BogArt
Arduro
siniat

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander