Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Noul Aeroport Galati-Braila primeste acord ROMATSA pentru delimitare spatiu aerian
Noul Aeroport Galati-Braila primeste acord ROMATSA pentru delimitare spatiu aerian
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Apr 2024 15:13
Proiectul Aeroportului International Galati-Braila a primit acordul ROMATSA privind delimitarea spatiului aerian si mai are nevoie de cateva studii pentru a putea fi organizata licitatia pentru desemnarea constructorului.
"Am reusit, dupa multe luni de negocieri si multe drumuri la Bucuresti, sa trecem de o etapa foarte importanta, si anume obtinerea acordurilor de la ROMATSA, de delimitare a spatiului aerian al aeroportului. Nu a fost simplu, insa am reusit sa deblocam cea mai complicata parte din acest moment, astfel incat sa putem continua studiile si expertizele, aeroportul urmand sa fie construit pe un teren aflat intre Branistea, Slobozia Conachi si Tudor Vladimirescu. Este un proiect extrem de important, asteptat de milioane de oameni din Galati, Braila, Vrancea si Barlad, precum si din zona raionului Cahul. Cert este ca aeroportul nu a fost uitat sau abandonat. Mergem inainte si lucram intens", a transmis Costel Fotea.
Potrivit oficialului, va fi un aeroport modern, care va prelua din identitatea orasului, recreand o zona de promenada asemanatoare cu Faleza Dunarii.
"Aeroportul va fi construit dupa un concept «verde», cu multa vegetatie pe fatade si la interior, fiind dotat cu tehnologii de ultima generatie. Pista de decolare si aterizare va avea o lungime de 3.500 de metri, la fel ca aeroporturile din Otopeni, Timisoara si Constanta. Practic, pe aceasta pista vor putea decola si ateriza toate tipurile de avioane comerciale", a precizat Costel Fotea.
Aeroportul va include un terminal de pasageri cu o suprafata desfasurata de 28.500 mp, 9 porti de imbarcare, un terminal cargo cu o suprafata de aproximativ 5.500 de mp si un turn de control integrat in cadrul terminalului de pasageri.
La finalul anului 2022, asocierea formata din companiile Aduro Impex (lider), Tecno Engineering 2C si WE Project Engineering a fost desemnata sa elaboreze Studiul de Fezabilitate necesar constructiei Aeroportului International Galati-Braila. Din asocierea castigatoare mai fac parte inca 12 firme si doua institutii, respectiv: Geostud, Arheo Research, Petrodesign, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Gavrila Simion, Eurocerad International, Steerforth Consult, Pro Water Engineers, Protelco, Alcro Trade, Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, 3TI Progetti Italia, Specialist Consulting, Cornel&Cornel Topoexim si MC General Construct Engineering.
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
EDIT-Structural
MAKITA
rigips
theda mar
Acvatot 2019
siniat
ness project
ERBASU CONSTRUCT
konsent
strabag nivel 1
CDS
concelex
viarom
noark
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Ubitech
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander