Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Olympus investeste 40 milioane euro in constructia unui centru logistic langa Brasov
Olympus investeste 40 milioane euro in constructia unui centru logistic langa Brasov
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2023 15:52
Olympus, unul dintre cei mai mari producatori de lactate din Romania, investeste peste 40 de milioane de euro in constructia unui centru logistic la Halchiu, in judetul Brasov. Noul hub face parte din strategia de dezvoltare a Grupului Hellenic Dairies in Romania si in regiune.
Centrul logistic se afla in faza de constructie, urmand sa fie pus in functiune etapizat, incepand cu luna ianuarie 2024. Pana la finalul anului viitor, acesta va fi complet functional si integrat cu fabrica de lactate detinuta de companie in imediata vecinatate.
Hub-ul din Brasov este menit sa eficientizeze procesele de depozitare si logistica, reducand, totodata, consumul de energie, pentru minimizarea impactului asupra mediului. Acesta va deservi piata locala, precum si toate tarile in care sunt exportate produsele lactate Olympus fabricate in Romania, printre care Germania, Italia, Franta, Marea Britanie, Bulgaria sau Serbia.
Cu o suprafata construita de peste 13.500 de metri patrati, noul centru este un proiect logistic complex, care va include si un depozit la inaltime (high-bay), cu o suprafata de aproximativ 6.000 de metri patrati, complet automatizat, cu o temperatura controlata intre +2 si +4 grade. Odata finalizata investitia, acesta va fi unul dintre cele mai mari depozite frigorifice de tip high-bay din Romania, cu o capacitate de peste 32.000 de paleti.
„Noul centru logistic din judetul Brasov, dotat cu solutii tehnologice de ultima ora, este inca o dovada a angajamentului nostru fata de Romania si a importantei pe care aceasta o are in planurile noastre strategice. In acelasi timp, demararea acestei investitii se aliniaza strategiei noastre de sustenabilitate, axata pe reducerea amprentei de carbon, crearea de ambalaje prietenoase cu mediul inconjurator si reciclare. Olympus va continua sa mizeze pe calitate, inovatie si sustenabilitate”, a declarat Adrian Cornea, Plant Manager Fabrica de Lapte Brasov.
Depozitele high-bay permit depozitarea unor volume mari intr-un minim de spatiu la sol, pe rafturi cu o inaltime de peste 12 metri, cu ajutorul unor macarale automate. Acest tip de solutie logistica are mai multe avantaje, printre care o foarte buna optimizare a spatiului, accesul rapid si in siguranta la produse, disponibilitatea 24/7, reducerea distantelor care trebuie parcurse pentru a livra sau a transporta marfuri sau un consum redus de energie.
Fabrica de Lapte de la Halchiu, din judetul Brasov, a fost inaugurata in 2011, ca urmare a unei investitii Greenfield de peste 55 de milioane de euro. In cei 12 ani de activitate, investitiile totale au ajuns la peste 140 de milioane de euro, fiind directionate cu precadere catre echipamente de ultima generatie pentru colectarea si prelucrarea laptelui, precum si catre tehnologii avansate de ambalare a produselor finite. Unitatea de productie din Halchiu este cea mai tehnologizata fabrica de lactate din Romania, fiind, in acelasi timp, lider in colectarea laptelui de la fermieri romani. Producatorul local al brandului Olympus este Fabrica de Lapte Brasov.
 
hiltiALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
konsent
theda mar
EDIT-Structural
leviatan
concelex
ness project
siniat
quadratum
strabag nivel 1
CDS
Ubitech
rigips
noark
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander