Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - One Lake District va fi dezvoltat pana in 2026, dupa o investitie de 288 milioane euro
One Lake District va fi dezvoltat pana in 2026, dupa o investitie de 288 milioane euro
Info-Santiere Publicat de AG&F 29 Mai 2024 10:31
One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor si dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, anunta ca la un an de la lansarea vanzarilor pentru One Lake District, dezvoltare sustenabila de amploare situata chiar pe malul lacului Plumbuita, 80% din Faza 1 a fost prevanduta. Aceasta insumeaza peste 620 de apartamente si parcarile aferente. One Lake District Faza 1 are o valoare bruta de dezvoltare de peste 138 de milioane de euro, iar termenul de finalizare este estimat pentru trimestrul al doilea din 2025. 
De asemenea, dezvoltatorul anunta inceperea vanzarilor pentru Faza 2 a dezvoltarii One Lake District, cu o disponibilitate de peste 860 de unitati locative si parcarile aferente, avand termen de finalizare trimestrul al treilea al anului 2026. Valoarea bruta de dezvoltare a One Lake District Faza 2 este de peste 150 de milioane de euro.    
Specificul dezvoltarii One Lake District sta in capacitatea sa de a transforma o zona industriala, locul unei foste fabrici de caramida, intr-un centru vibrant de sinergii, schimburi si interconexiuni urbane, intr-o noua comunitate care se bucura de facilitati comerciale, de agrement si educationale variate. Pentru cresterea calitatii vietii si confortul noii comunitati si al rezidentilor din zona, One United Properties a mai achizitionat inca patru terenuri – cu diferite suprafete de 1.461 mp, 9.017 mp, 1.713 mp si 6.994 mp (un total de 19.185 mp) – cu scopul de a investi in amenajarea eficienta a zonelor de acces, infrastructurii si serviciilor oferite. Astfel, suprafata totala a terenului care va gazdui One Lake District si serviciile sale conexe este de 100.458 mp. In aceasta ampla operatiune urbana, One Lake District joaca un rol esential: ansamblul care va fi conectat direct autostrada A3 devine un liant intre zona autostrazii si cea a lacului Plumbuita si schimba functiile acestor zone de la o infrastructura utilitara la un motor cheie pentru regenerarea urbana. Dezvoltatorul va investi aproape 1 milion de euro in amenajarea accesului si infrastructurii necesare. 
"Inscriindu-se in linia strategica de dezvoltare de regenerare urbana pe care ne-am asumat-o pe termen lung, One Lake District este o dezvoltare in evolutie, ce rescrie zona industriala a fostei fabrici de caramida intr-o ampla faleza urbana cu iesire la lacul Plumbuita. Succesul acestei dezvoltari se datoreaza atat propunerii noastre de locuire sustenabila adresate segmentului mediu si mediu superior, cat si conceptului integrat. Pe langa proiectarea de facilitati rezidentiale, de recreere si de invatamant, abordarea spatiului public in comunitatile care locuiesc in aceasta zona este, de asemenea, urgenta si necesara pentru a oferi o infrastructura demna, care sa asigure calitatea vietii populatiei. Prin urmare, credem ca One Lake District arata potentialul de transformare din zona industriala in loc de interconexiune la nivel urban si uman”, spune Beatrice Dumitrascu, CEO Residential Division One United Properties.     
One Lake District urmareste consolidarea legaturii dintre oras si lantul de lacuri din zona Tei-Plumbuita. Prin reunirea facilitatilor rezidentiale, educationale, recreative si comerciale, One Lake District promoveaza ideea de comunitate, devine pol de atractie si deschide calea locuitorilor din zonele Andronache si Colentina catre viitoarea promenada la lac si gama variata de servicii. Pe langa zona rezidentiala si de servicii, One Lake District include si doua cladiri cu trei etaje, respectiv patru etaje, destinate pentru amenajarea unei scoli, a unei gradinite, unei crese, unui after-school si serviciilor administrative. Designul ansamblului urmareste sa obtina cat mai mult spatiu si soare pentru zone verzi intre cladiri, cu legatura catre terenurile de joaca in aer liber. Spatiile comerciale vor aduce viitorilor rezidenti numeroase servicii, gastronomie de calitate, spatii de relaxare ce vor deservi arealul intregului cartier, nu doar rezidentii. De asemenea, o parcare supraterana cu patru etaje elibereaza ansamblul de o parte din circulatiile auto. 
One United Properties are o abordare integrata in ceea ce priveste dezvoltarea One Lake District, ce presupune un proces colaborativ de co-creare alaturi de cetateni, mediul de afaceri si institutii si autoritati din proximitate, pentru a pune si mai mult in valoare cadrul cultural, social si natural existent. One Lake District este un spatiu urban sustenabil, estetic si incluziv, aliniat principiilor Noului Bauhaus European, ce vizeaza integrarea durabilitatii, esteticii si incluziunii in dezvoltarea urbana, cu spatii accesibile pentru toti, si obiectivelor programului 100 Climate Neutral and Smart Cities, ce isi propune sa transforme 100 de orase din Europa in centre urbane inteligente si neutre din punct de vedere climatic pana in 2030 prin cresterea performantei energetice si imbunatatirea mobilitatii.
In acest sens, One Lake District va beneficia de sistemul geoexchange, operat in parteneriat cu Veolia Romania, menit sa asigure energie regenerabila tuturor locatarilor, sistem care se numara printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului inconjurator si cele mai rentabile sisteme de utilizare a spatiului disponibile. Prin implementarea acestei solutii tehnologice care utilizeaza ca sursa pentru sistemul de incalzire, ventilatie si racire al cladirilor energia termica a Pamantului, se vor evita emisii de cca. 2.000 de tone de CO2/an, ceea ce reprezinta echivalentul emisiilor a 2.000 de masini/an, comparativ cu cea traditionala. Investitia in sistemul geoexchange se ridica 6,4 milioane de euro pentru primele doua faze ale dezvoltarii One Lake District. 
Conceput ca un nou cartier urban, One Lake District ofera un mix de functiuni si spatii deschise capabile sa creeze oportunitati de intalnire si socializare pentru intreaga comunitate, favorizand accesul la o gama de facilitati de agrement momentan inexistente in zona si spijinind mobilitatea urbana.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
theda mar
MAKITA
siniat
strabag nivel 1
noark
Acvatot 2019
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CDS
konsent
rigips
leviatan
viarom
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Ubitech
BogArt
quadratum

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander