Agenda Constructiilor
Marti, 29 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - ORADEA: Parcul industrial Eurobusiness IV va fi extins cu 27 de hectare
ORADEA: Parcul industrial Eurobusiness IV va fi extins cu 27 de hectare
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 29 Aug 2022 11:25
Parcul Industrial Eurobusiness IV din Oradea se extinde si devine tot mai atractiv pentru investitori. In acest sens, municipalitatea va achizitiona un teren de peste 27 de hectare de la Parohia Ortodoxa Romana Nufarul.
„Daca lunile trecute am anuntat o investitie de peste 100 de milioane de euro in Parcul Industrial I, acum suntem in discutii cu un nou investitor, in Oradea, si avem o scrisoare de intentie. Urmeaza ca dupa achizitionarea terenului sa intram in negocieri directe, fiind vorba despre o investitie de aproximativ 50 de milioane de euro. Este important pentru noi ca in aceasta perioada sa avem terenuri disponibile pentru a le pune la dispozitia investitorilor, pentru ca ne aflam intr-o perioada buna de atragere a acestora si trebuie sa profitam de acest aspect", a precizat primarul Florin Birta.
Achizitia de 27 de hectare de teren pe care municipiul Oradea o va face de la Parohia Ortodoxa Romana Nufarul va duce la extinderea Parcului Industrial IV, acesta avand in prezent o suprafata de aproximativ 6 hectare.
„Suntem in partea de evaluare a procedurii de introducere a retelelor de utilitati, plus constructia de drumuri in aceasta zona. Terenul Parohiei Ortodoxe Nufarul este marginit de noul drum de legatura dintre Oradea si Santandrei, drumul de legatura dintre Oradea si autostrada, plus se va intersecta cu drumul expres Oradea - Arad. Este un teren foarte important, care va avea acces la toate caile rutiere care se vor construi in zona", a mai punctat primarul Florin Birta.
Pretul terenului este de 20 euro/metru patrat, ceea ce inseamna o valoare totala de 5.4 milioane de euro, care va fi platita in 3 ani.
Prima transa de 1.8 milioane de euro va fi achitata in termen de 15 zile de la semnarea contractului, a doua transa pana cel tarziu in data de 15 septembrie 2023, iar a treia transa pana cel tarziu in data de 15 septembrie 2024.
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
Acvatot 2019
viarom
MAKITA
CELCO 2020
hilti
leviatan
FRONTALE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
rigips
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu