Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Primaria Sectorului 4 va construi crese si gradinite noi cu peste 2.000 de locuri
Primaria Sectorului 4 va construi crese si gradinite noi cu peste 2.000 de locuri
Info-Santiere Publicat de AG&F 08 Ian 2024 12:20
Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti continua procesul de identificare, reconfigurare si construire de noi spatii educationale in care sa fie primiti copiii cu varste cuprinse intre 0 si 6 ani, pentru care nu exista locuri in cresele si gradinitele de stat din zona de Sud a Bucurestiului si pentru care parintii au depus cereri de inscriere.
In acest moment, la nivelul Sectorului 4, exista aproximativ 2.500 de astfel de solicitari care nu au putut fi solutionate din cauza lipsei de locuri.
Avand in vedere responsabilitatile legale care ii revin, autoritatea locala este datoare sa efectueze demersuri urgente pentru a gestiona criza acuta a locurilor disponibile in cresele si gradinitele de stat.
Pentru ca aceste familii sa fie sprijinite, Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti a facut deja primii pasi, ce presupun reconfigurarea unor cladiri deja existente, aflate, fie in proprietatea, fie in administrarea autoritatii locale si transformarea acestora in crese si gradinite noi, atat de necesare pentru ca cei mici sa fie ingrijiti si educati in cele mai bune conditii, cat timp parintii lor sunt la serviciu. Implementarea acestei prime etape va crea 2.000 de noi locuri in crese si gradinite, la nivelul Sectorului 4, rezolvand, astfel, o parte considerabila a solicitarilor primite de la parinti.
Primele astfel de lucrari s-au incheiat deja in zona Nitu Vasile, acolo unde fostul sediul al Directiei de Taxe si Impozite Locale Sector 4 a fost reconfigurat si modernizat, iar din luna septembrie a anului 2023, primeste aproximativ 120 de copii in regim de cresa. Lucrari similare sunt, in acest moment, in derulare si in cazul fostului sediu al Directiei Generale de Politie Locala Sector 4 din Aleea Ciceu, precum si in cazul cladirii din strada Enache Ion, in care pana anul trecut a functionat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4.
Acestor noi spatii educationale li se vor adauga, in anul 2024, alte cel putin patru asemenea unitati, pentru care Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti a demarat procedurile administrative premergatoare inceperii lucrarilor specifice.
Astfel, in cursul anului curent, va debuta constructia de la zero a unei gradinite si a unei crese, pe bulevardul Metalurgiei 214-220, in zona noului parc „Tudor Arghezi”, unitate de invatamant pentru care consilierii locali au aprobat deja indicatorii tehnico-economici.
In paralel, vor fi modernizate si reconfigurate alte trei spatii aflate in administrarea Sectorului 4 si in cazul carora functiunea actuala, aceea de spatii comerciale, nu se mai justifica,
data fiind, atat necesitatea urgenta a crearii de noi locuri in crese si gradinite, cat si situarea acestora in proximitatea altor centre comerciale cu functiuni similare. Acestea sunt: cladirea pietei Aparatorii Patriei, o cladire aferenta pietei Progresul, precum si cladirea pietei Berceni.
Pentru toate aceste spatii, urmeaza a fi solicitat acordul Consiliului General al Municipiului Bucuresti in vederea schimbarii destinatiei acestora din cea de spatii comerciale in unitati de invatamant anteprescolar si prescolar.
In perioada urmatoare, autoritatile locale din Sectorul 4 vor continua procesul de identificare a solutiilor necesare pentru ca, prin fonduri locale, nationale sau europene, sa fie acoperit integral necesarul de locuri pentru copii in crese si gradinite.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Arduro
konsent
SIGM
noark
concelex
BogArt
siniat
CDS
quadratum
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ness project
ERBASU CONSTRUCT
rigips
viarom
Ubitech
leviatan
SSAB
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander