Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Romania va primi 2,1 miliarde euro de la BEI pentru constructia si dotarea de spitale
Romania va primi 2,1 miliarde euro de la BEI pentru constructia si dotarea de spitale
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 09 Feb 2024 11:32
Ministerul Sanatatii anunta incheierea unui parteneriat cu Banca Europeana de Investitii (BEI), in urma caruia Romania va primi peste 2,1 miliarde euro pentru constructia si dotarea de spitale si pentru modernizarea serviciilor ambulatorii. Proiectul dezvoltat in parteneriat cu BEI este complementar finantarii prin Programul National de Relansare si Rezilienta si va asigura banii necesari pentru constructia, reabilitarea, extinderea si dotarea unitatilor sanitare.
"Multumim Bancii Europene pentru Investitii pentru suportul acordat in drumul nostru catre un sistem de sanatate mai accesibil pentru toti romanii. Este un parteneriat care intregeste cel mai consistent efort de atragere de bani europeni pentru sistemul medical romanesc - peste 2,1 miliarde de euro atat pentru construirea si dotarea de spitale, cat si pentru modernizarea serviciilor ambulatorii la nivel national", a declarat ministrul Alexadru Rafila, citat de news.ro.
In ultimii aproape doi ani, au fost aprobate aproape 3.500 de proiecte in valoare de peste 11 miliarde de lei (2,2 miliarde euro), bani asigurati in cea mai mare masura prin Programul National de Relansare si Rezilienta (PNRR).
"In cadrul EIB FORUM 2024 - Luxemburg, am discutat cu reprezentantii Bancii Europene de Investitii despre proiecte ambitioase pentru viitorul sistemului nostru de sanatate, mai exact despre constructia, reabilitarea si dotarea spitalelor, dezvoltarea serviciilor medicale primare si ambulatorii, implementarea solutiilor digitale si dezvoltarea continua a resursei umane din sanatate. Suntem determinati sa construim, sa reabilitam si sa dotam spitalele noastre, sa continuam digitalizarea in sistemul medical si sa asiguram un sistem de sanatate mai performant", a aratat secretarul de stat responsabil cu implementarea PNRR in Sanatate, Alexandru Rogobete, prezent alaturi de ministrul Alexandru Rafila la EIB Forum 2024.
Saptamana aceasta, Ministerul Sanatatii a anuntat aprobarea programului de investitii in valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, fonduri nerambursabile din PNRR, pentru transformarea digitala a propriei institutii, alaturi de ale institutii-cheie din sistemul sanitar, precum Directii de Sanatate Publica, Servicii de Ambulanta Judetene, Agentia Nationala a Medicamentului, Institutul National de Hematologie si Institutele de Medicina Legala.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
siniat
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CDS
leviatan
theda mar
quadratum
MAKITA
Ubitech
rigips
noark
viarom
CONCEPT STRUCTURE
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander