Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SIBIU: Proiectul campusului dual de 25 milioane euro, mai aproape de finantare
SIBIU: Proiectul campusului dual de 25 milioane euro, mai aproape de finantare
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 28 Iun 2023 10:59
Proiectul depus de Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu, impreuna cu alti 15 parteneri din Municipiu si din mai multe localitati din judet pentru constructia unui Campus dedicat invatamantului in sistem dual a intrat in linie dreapta pentru finantare, fiind declarat admis in etapa de evaluare a calitatii, dupa ce a obtinut punctajul necesar in etapa de evaluare tehnico-financiara. Acest proiect important va primi astfel suport financiar european in valoare de peste 25 milioane euro in cadrul PNRR, Pilonul IV/ Politici pentru noua generatie.
„Aceasta veste m-a bucurat pentru ca, in calitate de partener in Consortiu, Primaria Sibiu a investit o suma mare. Pentru constructia acestuia, Primaria Sibiu a cumparat si a pus la dispozitie un teren in suprafata de 20.000 mp pe Calea Dumbravii, in valoare de peste 6,5 milioane de Euro, un element esential pentru realizarea proiectului de care va beneficia intreaga comunitate. Campusul pentru invatamant dual va fi foarte important atat pentru elevii cu inclinatii spre meserii practice, cat si pentru companiile care au nevoie de angajati bine pregatiti.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
„Unul dintre obiectivele acetui proiect ambitios este cresterea atractivitatii pentru forma de invatamant dual la niveurile de calificare 3 si 4 si din acest punct de vedere, credem cu tarie intr-o viitoare afirmare a Sibiului ca pol de dezvoltare regionala. Avem, in acest moment, toate ingredientele unui proiect de succes: o zona puternic industralizata, oportunitatea calificarii fortei de munca printr-o forma de invatamant corelata cu cerintele pietei, dar mai ales, avem in orasul nostru sansa acestui parteneriat care genereaza progresul. Multumim Primariei Municipiului Sibiu pentru toate eforturile depuse pentru ca acest campus sa obtina finantare, dar si celorlalti parteneri din consortiu, pentru deschidere si sustinere”. (prof.univ.dr. Sorin Radu, rectorul ULBS)
Proiectat sa includa patru corpuri de cladire eficiente din punct de vedere energetic, cu functionalitati diverse, Campusul ar urma sa integreze un „Corp A” dedicat activitatilor de invatare si laboratoarelor, un „Corp B” in care vor functiona cantina si biblioteca, un „Corp C”, dotat cu spatii multifunctionale si aula si un „Corp D”, un camin cu o capacitate de 150 de locuri de cazare. Echiparea acestor spatii va fi in concordanta cu cerintele operatorilor economici din Regiunea Centru, iar resursele educationale, mobilierul, atelierele de practica pentru elevi si studenti precum si atelierele digitale, au la baza concepte adaptate profilului liceelor si universitatilor partenere in consortiu.
Solutia dezvoltarii unui astfel de centru ar urma sa raspunda necesitatii organizarii activitatilor de instruire practica in mai multe locatii si sa asigure conditii de cazare si hrana optime pentru cursanti. Campusul ar putea fi o solutie mai ales pentru atragerea elevilor si studentilor care doresc sa invete o meserie practica si sa isi continue studiile in acelasi timp.
Initiatorul proiectului este Consortiul pentru invatamant dual PRODUAL, format din Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, in calitate de lider, Primaria Municipiului Sibiu, Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu, Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu, 7 colegii si licee tehnice (Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic ”Henri Coanda” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Economic “George Baritiu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara ”Terezianum” Sibiu, Colegiul „Scoala Nationala de Gaz” Medias, Liceul Tehnologic Automecanica Medias) si 5 companii din judetul Sibiu si una din judetul Alba (Compa SA Sibiu, S.C. Automecanica Medias S.R.L, Continental Automotive Systems S.R.L Sibiu, Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, ODU Romania Manufacturing SRL Sibiu, SC Solina Romania SRL Santimbru).
Dupa semnarea contractului de finantare va incepe implementarea acestui proiect, adica contractarea serviciilor de proiectare si, ulterior, executia efectiva a lucrarilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
EDIT-Structural
Acvatot 2019
MAKITA
concelex
CONCEPT STRUCTURE
noark
viarom
ness project
strabag nivel 1
quadratum
siniat
Arduro
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
konsent
rigips
theda mar
CDS
BogArt
SSAB
SIGM

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander